Веселин Топалов срещу Кобрата в битка на титаните

OFFNews 20 юли 2017 в 14:54 1963 0

Уникално шахматно шоу ще се проведе този уикенд в най-голямото спортно ваканционно селище в България - "Албена". Световният шампион гросмайстор Веселин Топалов ще се изправи срещу "Дрийм тийм" в лицето на световните звезди на бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и две талантливи деца в шахмата - златните ни момчета и шампиони на ЕС от 2016 година Момчил Петков и Деян Самуил Костов.

"Посланието на събитието е световният шампион Веселин Топалов символично да предаде yафетата на две талантливи деца, които искат като него да станат световни шампиони и достойно да представят страната ни в един от най-древните и интелигентни спортове.

Традицията на "Албена" в този спорт датира още от основаването на комплекса преди почти 5 десетилетия и ние не само я съхраняваме, но и развиваме като основахме шахматна академия, организираме турнири, кампове, както и интересни инициативи като предстоящата, с която рекламираме българския спорт, шахмата, страната ни и родния туризъм.

Основната цел обаче е талантливите деца, окриляни от силния дух на братята Пулеви, да получат мотивацията за още по-големи успехи", заяви Руслан Йорданов, старши мениджър на "Спорт" в "Албена" АД.

Веселин Топалов е "Спортист №1 на България" за 2005 г., като тогава е избран и за "Личност на годината". Кубрат Пулев - Кобрата е "Спортист №1 на България" за 2008 г., а брат му Тервел е носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови