Кобрата измъкна реми от Карпов

OFFNews 19 юни 2017 в 11:48 2113 1

Кубрат Пулев направи престижно реми със световния шампион в продължение на 17 години и носител на шахматен Оскар - Анатолий Карпов във Висшия съдебен съвет.

"Няма как да го изненадам, въпреки, че съм по-добър. Останах с повече фигури", каза шеговито Кобрата секунди след като приключи срещата. 

Участие заявиха следователи, а сред по-любопитните имена се отличиха тези на Пулев и бившият футболист Христо Йовов. Шахматният сеанс се проведе в зала "Пресцентър".

Срещата между любителите на шаха и Анатолий Карпов е организирана със съдействието на Ясен Тодоров, член на ВСС, председател на Комисията по професионална етика към Прокурорската колегия, който бе сред основните организатори на проведената през декември 2016 г. шахматна среща с българския гросмайстор и световен шампион по шах Веселин Топалов.

Подкрепа за събитието е оказана от Шахматен клуб "Левски". Анатолий Евгениевич Карпов е 12-тият световен шампион по шахмат от 1975 до 1985 г. и световен шампион на ФИДЕ от 1993 до 1999 г.

Той е международен гросмайстор и деветкратен носител на наградата "Шахматен Оскар". Има голям принос за превръщането на шаха в професионален спорт.

Карпов е на посещение в България по повод 11-ят турнир по шахмат за деца "Тракийско конче" в Стара Загора. За неговата визита първа съобщи партия "Атака", като партията на Сидеров е отправила поканата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

19.06 2017 в 12:05

Руска подлога и проводник на Путинизма е тоя... кубрат!
Не го е срам!
Ало, шорошомастиите, аз ли трябва да ви върша работата бе?! Нали ви плащат да оплювате всичко свързано с Русия!? Карпов, не само е руснак, ами е депутат от партията на Путин! Не ви е срам и вас! Мързеливци такива.