Русия: Решението за Олимпиадата е политическо

OFFNews 21 юли 2016 в 14:44 5784 4

Руският спортен министър Виталий Мутко разкритикува решението на арбитражния съд в Лозана, според което руските лекоатлети отпадат окончателно от олимпийските игри в Рио де Жанейро. 

Мутко определи като „субективно и до известна степен политическо” решението на Спортния арбитражен съд в Лозана.

С решението си съдът подкрепи санкцията на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF), наложена заради твърденията за държавно подкрепяна система за употреба на допинг в Русия.

Членството на Руската федерация по лека атлетика бе прекратено от IAAF, след като стана ясно, че лаборатория в Москва е прикривала и унищожавала положителни допинг проби на местните атлети.

Това е едно субективно и до известна степен политическо решение, което няма правно основание, заяви Мутко. 

За нас идеята за колективна отговорност трудно може да се счита за приемлива. Говорим за атлети, които се подготвят за Олимпиадата, които нямат никаква връзка нито с допинг нито с каквито и да било обвинения или подозрения. Сега обаче можем единствено да изкажем своето дълбоко разочарование, допълни говорителят на руския президент Власимир Путин - Дмитрий Песков.

В следващите дни се очаква и решението на Международния олимпийски комитет (МОК), който обмисля пълна забрана за участие на всички руски спортисти в Олимпийските игри през август. Поводът за това е публикуван втори доклад, уличаващ руската държава в подпомагане на схеми за употреба на допинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

3

Victor Dachev

21.07 2016 в 17:32

Нарушаваш правилата (в чието написване всъщност си и участвал) - наказват те. Поне не им е още кондензите от реактивни двигатели виновни че са ги хванали да шмекеруват като държавна политика - нещо в което впрочем никой не се е и съмнявал.
Единственото политическо нещо е че все по-очевидно изостават технологично.
 
X

Подкастът на OFFNews