Проф. Николай Изов е новият ректор на НСА

OFFNews Последна промяна на 19 декември 2019 в 15:49 1888 0

С пълно мнозинство Общото събрание избра проф. Николай Изов, доктор за ректор на Национална спортна академия "Васил Левски" с мандат на управление 2019 - 2023 година.

Досегашният ректор, проф. Пенчо Гешев връчи на наследника си академичните регалии – огърлицата и жезъла, с пожелание за здраве, упоритост в отстояване на каузите за развитие на спортната Академия и успех в изпълнение на амбициозната управленска програма, която предлага за следващите четири години.

Проф. Изов благодари на всички за доверието и ги увери, че усилията му ще бъдат насочени към надграждане на постигнатото от предходните управления.

"Ще направя опит да създам такава академична среда, която да направи възможно развитието и просперитета на нашата Национална спортна академия "Васил Левски". Горд съм, че бях в екипа на проф. Гешев.

Всички работихме всеотдайно, постигнахме резултати. Горд съм с това и сърдечно му благодаря за опита, който той предаде на нас. Благодаря и на проф. Лъчезар Димитров, тъй като един мандат бях в неговия екип", бяха първите думи на новоизбрания ректор.

По решение на Председателството на ОС и Ректорския съвет проф. Пенчо Гешев бе удостоен с най-високото отличие на НСА – златна значка, за изключителния му принос в развитието на Академията.

"В последните 16 години съм в органите на управление на спортната Академия, 8 от тях като ректор и разбрах едно – Академията е над всички. Ние всички минаваме през Академията, но Академията остава. Да живее Национална спортна академия "Васил Левски", завърши словото си проф. Гешев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови