Подготовката за Токио 2020 върви по план

OFFNews 21 март 2020 в 13:20 4483 0

Подготовката за летните олимпийски игри в Токио върви по план, увери вицепрезидентът на Организационния комитет Тошиаки Ендо.

"Ние от организационния комитет не сме в позицията да отменяме или пренасрочваме Игрите. Окончателното решение ще бъде взето от МОК. Ние продължаваме да полагаме всички необходими усилия, за да започнат Олимпийските игри по план на 24 юли", заяви Ендо.

Президентът на МОК Томас Бах по-рано през седмицата каза, че отмяната на Олимпиадата заради пандемията от коронавирус не стои на дневен ред, но няколко национални комитета, сред които на Норвегия, Колумбия и Словения, призоваха към пренасрочването на Игрите заради пандемията от коронавирус.

Заради заразата спортът почти навсякъде по света е спрян, а олимпийските квалификации са прекратени, което налага сериозно объркване.

В същото време ръководството на олимпийския комитет на САЩ подкрепи позицията на МОК за провеждането по план на Токио 2020.

"Съгласни сме с МОК и смятаме, че се нуждаем от още експертни мнения. Няма нужда да се вземат прибързани решения. Има още четири месеца до началото на Игрите", заяви президентът на НОК на САЩ Сюзън Лайънс.

В Япония заразените с коронавирус по последни данни са малко над хиляда, но в световен мащаб са засегнати повече от 270 хиляди души от над 150 държави, като броят на починалите премина 11 хиляди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови