Победител в Тур дьо Франс върти бизнес с канабис

OFFNEWS 13 декември 2016 в 07:46 10477 0

Ново поприще в живота намери бившият американски колоездач Флойд Ландис. Бившият победител в Тур дьо Франс, чиято титла от 2006 година беше отнета заради допинг, днес се занимава с търговия с канабис в щата Колорадо.

Там употребата на билката е разрешена от закона за медицински цели. 41-годишният велоас получава доживотно наказание, а през 2010 година си признава, че е участвал в допинг схема. По това време той живее в Калифорния, но не можеше да се радва на живота, тъй като е постоянно на болкоуспокояващи заради стари травми.

Така той открива марихуаната. В момента Ландис ръководи компания в градчето Лийдвил в Колорадо, която произвежда висококачествени екстракти от марихуана. "Предназначена е за хора, които не искат да се появяват с лули или да си свиват цигари, а предпомитат нещо по-дискретно. Марихуаната е като допинга. Много я използват, но малцина публично го признават", филосовства новоизпеченият бизнесмен.

Ландис не смята да тръгне по пътя на канадския сноубордист Рос Ребалиати, който пусна собствена линия канабис и започна кампания за ползите от употребата му от спортисти. Ландис търси по-рационални подходи, но смята за абсурдни строгите мерки в някои щати, където тикват младежи в затвори за марихуана, вместо да ги оставят да работят и да си хранят семействата.

Растенията си Ландис отглежда в собствени ферми в Колорадо. От тях се извличат важните вещества и се произвеждат продукти като кремове и пълнители за електронни цигари.

"Знам, че имам лош имидж. Хората ще си кажат - какво по-нормално бивш допингиран спортист да продава дрога", казва още Ландис, който е обикнал живота си високо в планината и интересните хора, които е срещнал там. "Някои от тях са преминавали през по-тежки изпитания дори и от мен. Чувствам се добре и себе си тук високо", завършва Ландис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови