Най-горещите футболни първенства за залози в efbet през май

OFFNews 29 май 2023 в 13:06 1850 0

efbet

Снимка efbet

efbet

Футболният сезон е към своя край. Поредната вълнуваща кампания във футболна Европа и първенствата, които се играят в цикъл есен-пролет е напът да приключи, а с това да дойде и лятото за спортния фен. Традиционно погледът е насочен освен към родното първенство, така и към Топ 5 на европейските шампионати, където efbet се готви трескаво за финалните кръгове и нажежените до червено сблъсъци с цената на всичко. Битки за титли, битки за евротурнири, битки за оцеляване – всичко това ще се реши в петия месец на годината. За някои май ще е типичният пролетен месец – символ на новия живот, докато за други ще прилича повече на мрачен зимен ден.

Английската Висша лига

Запчоваме с най-комерсиалното и гледано футболно първенство. Може би и в България това е първенството от чужбина, което предизвиква най-сериозен интерес. Битката за титлата на Острова продължава да се води, въпреки че "Манчестър Сити" взе сериозно предимство с победата си над "Арсенал" на 26 април. Сега изглежда ще трябва чудо на „топчиите“, за да отнемат титлата от Гуардиола и компания. Четворката в Англия изглежда почти оформена, като освен „артилеристите“ и манчестърци, вътре изглеждат "Нюкасъл" и "Манчестър Юнайтед". Борбата в дъното е повече от вълнуваща също – цели 6-7 тима са замесени. Подредени отзад напред изглеждат така: "Саутхемптън", "Евертън", "Нотингам", "Лийдс", "Лестър", "Уест Хем". Малко над тях са "Уулвърхемптън".

Италианската Серия А

Вероятно второто първенство, което предизвиква най-сериозен рейтинг у нас. Битката за Скудетото - една победа дели Наполи от първа титла от 33 години. Оттам насетне следва истинска канонада. "Лацио", "Ювентус", "Рома", миланските колоси "Милан" и "Интер", както и "Аталанта" са в борба за пет места, даващи право на участие в евротурнирите. Три от тези места са за Шампионска лига, като в момента в тази зона са „орлите“, „бианконерите“ и „вълците“. В зона „Лига Европа“ са грандовете на Милано. Битка на дъното в Серия А не липсва, но на практика тя е само за да се избегне 18-ото и последно спасително място. Славният някога "Сампдория" и новакът "Кремонезе" ще се разделят с елита на Италия, а Верона и Специя изглежда ще си оспорват спасителния бряг до последно.

Испанската Ла Лига

И тук битка за титлата няма нито на теория, нито на практика. "Барселона" отвя "Реал Мадрид" и ще завоюва най-ценното отличие в Испания. "Ефбет", като бранд със сериозни спортни партньорства, предлага редица опции за по-интригуващите битки до края. Такава има дори за второто място на „кралете“, които водят само с две точки на градския съперник Атлетико.

В дъното на класирането на първенството има един безкрайно любопитен казус – ще се спаси ли Валенсия. „Прилепите“ имат безброй управленски проблеми, а с този си сезон си навлякоха и спортно-технически такива.

Германската Бундеслига

Мястото, където битката за титлата не просто изглежда, а е най-напечена. Кой ще грабне сребърната Салатиера? "Байерн Мюнхен" води само с точка на "Борусия Дортмунд", което на този етап от сезона изглеждаше химера поне според първоначалните прогнози. "Унион Берлин" доскоро също бе в играта, но изостана на 5 точки от лидера от Бавария. Разлика, която едва ли ще бъде стопена, дори без детайлен преглед в програмата. А според нея остават точно 4 кръга, които са жизненоважни за клубове като "Шалке" и "Херта", ако не искат да играят във Втора Бундеслига догодина.

Френската Лига 1

ПСЖ води и изглежда ще спечели втора поредна титла. Преследвачът "Марсилия" изостава на пет пункта, които едва ли ще стопи за същия брой кръгове. Битката за евротурнирите също не изглежда особено обещаваща в последните кръгове. Ланс води на Монако пет точки на третата позиция, която осигурява Шампионска лига, а "Лил" е с три пред "Рен", което не е нестопима разлика за 5 кръга. На дъното в Лига 1 обаче е доста интересно, защото там тази година изпадат и цели четири тима, а в борбата за оцеляване към момента са замесени цели шест, без да броим сигурният изпадащ "Анже". Над чертата са "Оксер", "Страсбург" и "Нант", докато точно под нея са "Брест", "Троа" и "Аячо".

Внимание: Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови