Мария Гроздева насърчи ученици да спортуват

OFFNews 15 май 2019 в 18:22 2074 0

Днес в зала „Триадица“ се проведе спортен празник за ученици 4–5 клас от София, „Спортни лъвчета” 2019, посветен на Деня на спорта, с участието на 200 деца.

Основен мотиватор с несломимият си спортен дух беше двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева. Тя насърчи младите участници да продължат да се занимават със спорт, защото и тя е започнала като тях и това е гаранция за успехи в живота. Срещите на подрастващите с успешни спортисти е част от програмата „My Olympic Experience” подкрепена от Европейската комисия.

Подобни събития възпитаващи в олимпийски дух ще се организират през 2019 и от партньорите на „ЛЕВСКИ-Спорт за всички“ – „Олимпиакос“- Гърция и „Лацио“- Италия.

Събитието бе открито от олимпийската шампионка, личният и треньор Валери Григоров, председателя на „ЛЕВСКИ-Спорт за всички“ – Люсиен Велчев, президента на Европейската асоциация на многоспортовите клубове“ – Ванина Миланова“, Десислава Темелкова – представител на Столична община, Юлия Боянова – председател на Българска асоциация спорт за учащи и Красимир Кънев – главен експерт от дирекция „Спорт за учащи и спортни училища“, Министерство на младежта и спорта.

В единадесетото издание на „Спортни лъвчета“, децата премериха сили в отборни състезания – щафета „Спортни лъвчета“ и теглене на въже и индивидуални игри – даващи прави на участие в наградна томбола. Организатори на събитието са Спортен клуб „ЛЕВСКИ – Спорт за всички”, Столична община и Българска асоциация спорт за учащи, с маркетинговата подкрепа на агенция „Реал-Спорт“ и ваучери за спортни стоки осигурени от “Спорт депо”.

Класиране:
Теглене на въже
1. 81 СУ „Виктор Юго“
2. 123 ОУ „Стефан Стамболов“
3. ЧОУ „Светлина“
4. 92 ОУ „Димитър Талев“

Щафетна игра „Спортни лъвчета“
1. 34 ОУ „Стою Шишков“
2. 92 ОУ „Димитър Талев“
3. 81 СУ „Виктор Юго“
4. ЧОУ „Светлина“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови