Лукойл Академик не прие оставката на Тони Дечев

OFFNews Последна промяна на 23 февруари 2017 в 16:01 1191 0

Ръководството на баскетболния хегемон на България Лукойл Академик съобщи, че старши треньорът на тима Тони Дечев остава на поста си, въпреки загубения финал от Берое в турнира за купата.

В отворено писмо до медиите от правешкия клуб посочват, че ще бъдат предприети стъпки за подобряване на тренировъчния процес, както и ще бъдат взети мерки срещу част от играчите. След поражението от Берое Дечев обяви, че ще си подаде оставката.

Ето и пълния текст на декларацията:

"По повод приключилия турнир за купата на България, ръководството на Лукойл Академик поздравява отбора на БК Берое Стара Загора със спечеления трофей - първи в историята на клуба и извоюван с отлична игра в една мъжка битка.

Макар че класирането на финал в такава престижна надпревара би могло да се отчете като достойно постижение за всеки баскетболен клуб, за Лукойл Академик то не отговаря на целите, поставени пред тима.

След обстоен анализ на представянето на отбора, спортно-техническото ръководство на клуба обсъди и прие мерки по подобряване на тренировъчния процес и контрола върху подготовката, както и персонални мерки към част от играчите.

Ръководството на клуба изрази пълната си подкрепа към старши треньора Тони Дечев, който остава на поста си до изтичането на договора му с клуба."