Голям скандал на европейското по баскетбол, Турция и Грузия стигнаха до бой

OFFNews 05 септември 2022 в 18:28 4888 0

Баскетболистите на Турция и Грузия се биха

Снимка ФИБА

Баскетболистите на Турция и Грузия се биха

Голям скандал избухна на европейското първенство по баскетбол.След срещата от нашата група А между Грузия и Турция в Тбилиси се стигна до грозни сцени.

Мачът беше много нервен и изпълнен с напрежение и съдийски грешки. Грузинците сензационно спечелиха с 88:83 след две продължения. По-късно стана ясно, че дисквалифицираният в средата на четвъртата част турски играч Фуркан Коркмаз е бил нападнат в коридора към съблекалните от грузинския баскетболист Дуда Санадзе.

Той и Коркмаз имаха сблъсък на паркета и затова бяха изгонени. Санадзе е започнал да обижда Коркмаз, който му е отвърнал с юмруци.

„Първо Санадзе започна да ме обижда, а аз не съм човек, който ще допусне това. Реагирах като човек, като мъж“, заяви Коркмаз.

„Нямаше охрана, когато отивах към съблекалните. По пътя натам трима играчи на Грузия, включително Дуда Санадзе и двама от охраната се втурнаха към нас. Започнахме да разменяме юмруци. Получи се уличен бой. Пет човека ни атакуваха, а ние се защитавахме“, коментира още турският баскетболист.

Въпреки заплахата, че ще напусне европейското първенство, тимът на Турция ще продължи участието си и се готви за мачовете с Белгия и Испания във вторник и сряда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови