Фандъкова връчи специален приз на Йоана Илиева - новата звезда на световната фехтовка

OFFNews 04 март 2020 в 16:35 2131 0

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова връчи специален приз на талантливата българка Йоана Илиева, която е сред най-прогресиращите млади звезди на световната фехтовка.

На церемонията в сградата на кметството бе обявено, че Илиева е определена за лице на инициативата "София – европейска столица на спорта" за 2020 г.

"Благодаря на Илиева, че с нейния талант и авторитет ще увлича всички граждани и най-вече децата в активен начин на живот. В лицето на Йоана младите хора ще имат сериозен пример до какво водят многото работа, постоянство и талант. Пожелаваме й успех и във фехтовката и като лице на инициативата. Искам същевременно да благодаря на Александра Фейгин за това, че миналата година бе с нас и да й пожелая успех на предстоящото на Световното първенство по фигурно пързаляне за жени в Канада този месец", заяви Йорданка Фандъкова.

"Благодарим на Йоана, на треньора й Иво Воденов, на директора на Академия "Етрополски" Запрян Ванчев и на всички, които спомагат за нейните успехи", каза кметът Фандъкова при връчването на приза.

Йоана Илиева благодари за оказаната чест и сподели какво й предстои в близко време. Освен световните купи и световното първенство в Щатите, важна е и европейската олимпийската квалификация, която дава възможност на победителката да участва на игрите в Токио това лято. Благодарност към Столична община за доверието изразиха треньорът Иво Воденов и директорът на фехтовална Академия "Етрополски" Запрян Ванчев.

На церемонията присъстваха още зам.-кметът по направление "Култура, образование, спорт и младежки дейности" доц. д-р Тодор Чобанов и Анатоли Илиев – зам.-председател на Фондация "София – европейска столица на спорта".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови