Европейската комисия решава дали Везенков ще играе за България

OFFNews 23 септември 2017 в 16:22 2183 0

Снимка Спортал

Какви времена настъпиха в спорта? Депутати и министри решават кой да играе в мачовете. Малко като партията едно време, макар и не по вина на политиците.

Европейската комисия ще реши дали Александър Везенков и Дий Бост ще могат да играят за българския национален отбор в квалификациите за световното първенство в Япония. До този орган прибегнаха от Европейската федерация (ФИБА), след като не постигнаха договореност с Евролигата около казуса за пускане на играчи в националните тимове по време на сезона.

Двете страни започнаха преговори, като ФИБА предложи пауза в турнирите на Евролигата през ноември и февруари. От Евролигата пък контрираха с идея самите квалификации да бъдат изместени за юли. До разбирателствое не се стигна.


За това от европейската централа сезираха Еврокомисията, който ще трябва да се запознае с фактите и да излезе с окончателно решение. Молби за преразглеждане на календара на Евролигата постъпиха и от Гърция, Германия, Италия, Русия, Испания и Турция. Те излязоха с обща петиция.

Българският национален отбор е засегнат от казуса заради играещите в Барселона и Жалгирис Александър Везенков и Дий Бост. Националите спечелиха предквалификационната си група, а сега им предстоят мачове с Чехия, Исландия и Финландия, които ще определят дали тимът ще играе на световното първенство в Япония през 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!