Без спорт у нас поне до 13 май

OFFNews Последна промяна на 11 април 2020 в 15:26 1506 0

Спортът в България остава на пауза поне до 13 май. Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев издаде заповед, която забранява провеждането на спортни мероприятия до датата на изтичане на извънредното положение. Това се прави във връзка с пандемията от коронавирус у нас. От полунощ пък става задължително носенето на защитни маски за лице, като в краен случай може да се използва и шал.

Ето и цялата информация, разпространена от ММС:

"Със заповед № РД-09-327/11.04.2020 министърът на младежта и спорта Красен Кралев удължи срока на забрана за провеждане на спортни мероприятия до 13.05.2020 г.

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на Република България се преустановява до 13.05.2020 г. провеждането на всякакъв вид масови мероприятия, включително спортни, културно- развлекателни и научни (кина, театри, концерти, музеи, конференции, симпозиуми, спортни и СПА центрове, фитнес-зали и други).

Преустановени са и всякакви групови форми на дейност и работа с деца и ученици, извън системата на предучилищното и училищното образование, които се организират и провеждат от физически и юридически лица, независимо от правно-организационната им форма.

Заповедта на министър Красен Кралев е издадена във връзка със Заповед № РД-01-195/10.04.2020 г. на министъра на здравеопазването и ще бъде съобщена на всички лицензирани спортни организации и техните членове".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови