Българска баскетболистка с престижна номинация в САЩ

Георги Терзиев 15 ноември 2018 в 16:01 3211 0

Борислава Христова, леко крило на колежанския баскетболен отбор Вашингтон Стейт, попадна в списъка с номинирани за наградата "Шерил Милър", която се присъжда на най-доброто леко крило през сезона в Дивизия 1 на Колежанската баскетболна асоциация.

През изминалия сезон Христова старитра в 25 срещи от 27, а в 23 успя да отбележи 10 или повече точки. С отбелязани 17.8 точки средно на мач, тя бе водещ реализатор на "Пумите" и на трето място в конференцията.

Серията ѝ от 12 поредни срещи с поне 10 точки е третата най-дълга в историята на второкурсниците на Вашингтон стейт. Борислава имаше нужда от само 60 мача, за да се превърне във втората състезателка, най-бързо достигнала 1000 точки.

Благодарение на всичко това варненката бе избрана за част от идеалния отбор на конференцията, в която се състезава тимът на Вашингтон.

Продукт на школата на Черно море Одесос, Христова е била част и от Нефтохимик 2010, с който печели Купата на България през 2015 година.

Много специалисти са на мнение, че Борислава е изключително талантлива и признанията, които получава, никак не са случайни. Ако добрите ѝ игри продължават, нищо чудно да заслужи и място в женската НБА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови