Защо си заслужава да заложим на килими у дома?

OFFNews 25 юли 2022 в 15:53 9429 0

килим

Снимка Камко

Килим

Килимите от векове са много важна част от интериора на дома, особено в по-богатите домове. Те са част от домашния уют и топлината на семейното огнище. В наши дни те се конкурират с по-рационални и евтини решения като голите настилки от паркет, ламинат и други. Но дали килимите са недооценени в днешно време? Сякаш изглежда, че повечето хора не са добре запознати с техните качества и преимущества. Истината, е че килимите имат много предимства и в днешната статия ще ви убедим в тях. Да започваме!

Създават уют

Ако в дома си не заложите на малките детайли, като пердета, килими, покривки за масата и ковертюри за леглата, то много трудно ще постигнете уют. Без тези наглед дребни елементи, интериорът често изглежда студен, негостоприемен и незавършен. За да запазите уюта у дома, изберете килим, който да се съчетае с цялостното обзавеждане, или пък такъв, който да се превърне в акцент. Има голяма разлика да стъпвате върху твърд под или да ви е меко и приятно все едно сте в облаците. Всички се стремим да постигнем максимално удобство у дома, за да се насладим пълноценно на почивката си. Само си представете красив и топъл килим на пода през студените и мрачни зимни дни, дори само мисълта за това може да ви стопли и усмихне.

Повече безопасност

Това е валидно, особено ако имате деца. Много по-безопасно е детската стая или мястото, където детето обикновено играе, да бъде поставен килим. Той не само омекотява и смекчава евентуални удари, и спомага за предотвратяването на настинка, но може да бъде и истинска радост за детето. Нужно е само да изберете страхотен детски дизайн! Килим в хола създава подходяща атмосфера и комфорт, за да играете на всевъзможни игри с децата. На по-топло, по-удобно и по-сигурно!

Запазва настилката

В случай, че имате паркет у дома, знаете много добре колко фин материал е и как лесно се драска или зацапва. Ако поставите килим върху него, ще запазите настилката по-дълго във времето. Освен това, килимът е страхотна идея и ако вече има различни несъвършенства по настилката и желаете да ги прикриете. Има голяма разлика в това да смените подовата настилка като паркет или ламинат и да смените килима. Новия килим създава ново усещане за стаята и интериора в нея, лесно се прибира и лесно се подменя.

Разнообразие от размери

От вас зависи колко голям килим ще изберете за дома си. Дали той ще заема цялата стая или само част от нея. Именно затова, производителите на килими създават разнообразни размери, за да изберете най-доброто за себе си и семейството си. Помислете каква е правилната форма и размер, които ви трябват, защото ако за хола ви е подходящ голям килим с прави ъгли, то за друга стая може да е по-подходящ кръгъл килим. Можете да поставите малък пухкав килим като акцент или поради организацията на мебелите в стаята. Имате много възможности и богат избор на модели. Специалистите по килими от kamko.bg препоръчват да се консултирате с тях при затруднения в избора на размер и десен.

Редуцира шума

Е, ако изберете килим за стаята, съседът от долния етаж няма да ви се кара повече затова, че сте шумни. Шегата настрана, килимите омекотяват стъпките и редуцират шума и вибрациите, което е удобно и за вас самите.

Модерни килими

Днес както при всички други стоки, така и при килимите, се следва определена модна линия и се представят все по-нови и по-нови модели. В днешно време, килимите се изработват от естествени и синтетични олекотени материи със стилни и модерни дизайни. Предлагат се различни килими с атрактивна визия, ярки цветове, изискани райета, абстрактни шарки и още много други модели, които да ползвате като акцент или луксозен елемент в модерния ви интериор.

Класически килими

Както знаете класиката винаги е на мода! Килимите вече се произвеждат от по-разнообразни материи в много размери и с голям избор на дизайн. В магазините ще откриете класически модели във винтидж, персийски и ориенталски стил. Това може да бъде още една луксозна и изящна нотка за ценителите на класическия интериор. При избора на класически килим, бъдете сигурни, че материалите ще бъдат съвременни, леки и лесни за поддръжка.

Вълнени килими

От незапомнени времена най-предпочитания материал за килимите е вълната. В наши дни вълнения килим се предлага в модерен и класически стил. Имате голям избор на цветове, форми, размери и дизайни. От векове вълната се предпочита, защото е по-издържлива, мека и с висока плътност, за да се насладите пълноценно на комфорта. Качествени вълнени килими са перфектен избор за пода в спалнята, всекидневната и навсякъде, където искате да ви е удобно и уютно. Най-доброто за вас и близките ви, което можете да поставите на пода през зимния период. Лукс и качество!

Килимите са лесни за поддръжка

Макар да мислите по друг начин, истината е, че килимите се почистват много лесно с прахосмукачка, парочистачка или препарат за килими. Освен това, повечето в наши дни се изработват от противоалергенни материи и няма да бъдат проблем дори за децата.

Подарете си уют и удобство с килим у дома!

Надяваме се, че вече сме ви убедили, че килимите у дома наистина си заслужават. Може още много да се каже за тях и всичките им преимущества, но е най-добре да се убедите сами, като ги видите и докоснете в магазините за килими Камко. Заслужава си да отделите време и да разгледате повече модели, за да изберете най-доброто за вас. Внесете удобство, красота и уют с нов килим във вашия дом.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови