Тенденции в обзавеждането на детски стаи 2021

OFFNews 08 март 2021 в 14:58 4058 0

Създаването на комфортна и безопасна среда и през 2021 г. ще бъде основен фокус в обзавеждането на детската стая. Новост тази година ще бъдат златните, сребърните и бронзовите акценти, които много родители вплитат в интериора на стаята на своите деца. Това може да са ивици по стените, части от осветителните тела или малки сувенири.

Лъскавите неща привличат вниманието на децата, така че присъствието им в тяхната стая е добър избор.

Най-малките членове на семейството обикновено лесно губят интерес към традиционния дизайн. Ето защо консултантите от онлайн магазин за детски и бебешки стоки БебеТех съветват при избора на обзавеждане на детски стаи да се водим от любимите занимания и нуждите на детето. Те споделят и какви други трендове в обзавеждането на детската стая ще са модерни през 2021 година:

Детски легла и бебешки кошари - тенденции

Когато ни предстои обзавеждане на детска стая е редно да направим едно кратко проучване за това какви са последните тенденции. Избирайки детско легло има доста критерии като дизайн, комфорт, сигурност и безопасност, които да вземем предвид.

Избирайки бебешка кошара и бебешки матрак трябва да имате в предвид, че той трябва да е достатъчно твърд, за да не потъва малкото бебче. Добро решение за тях е бебешка кошара, обзаведена със специален бебешки матрак и покривало за матрак с ластик, а в допълнение можете да закупите и качествен бебешки спален комплект от БебеТех.

И през 2021 година най-предпочитани остават дървените кошари, които се отличават със здравина, безопасност и най-вече с това, че са изработени от био материали.

Най-важната характеристика, която ще остане предпочитана при избора на детско легло или бебешка кошара и тази година ще бъде възможността то да се трансформира и да “расте”, заедно с детето.

Друга основна тенденция при детските легла е тяхната многофункционалност. Заради особеностите на съвременното строителство и ограниченото пространство у дома, под леглата обикновено има скринове за вещи или преместваеми чекмеджета, които са страхотна възможност да спестите място или да разширите мястото за игра.

Избор на фототапет за детска стая

Един от начините да се внесе разнообразие е използването на фототапет за детска стая. Наличието им в стаята на малчуганите винаги е много добра идея, тъй като те провокират детската фантазия и креативност. За да са сигурни, че детето ще бъде доволно, при избора на фототапет е добре родителите да се ръководят от неговите любими герои.

Независимо дали ще е любимото куче, коте, маймунка или мече - те са подходящи както за интериора на стаята на момчетата, така и за приказното царство на момичетата.


Детска палатка за игра за вкъщи

Детска палатка за игра, която всяко дете на възраст между една и пет години, би се радвало да притежава в дома си. Тя може да се използва, както за кът за игра, така и за рисуване върху нея със специални маркери, включени в комплекта.

Друго предимство е, че детската палатката е лесно преносима и може да се добави към багажа за семейната екскурзия. Така, където и да отиде, всеки малък мечтател ще разполага със своето любимо кътче за отмора и забавления.

Благодарение на своята UV защита, детската палатка за игра може и да е верен помощник в игрите на открито с приятели. Подходяща е при игри на криеница, на къщички или просто за място, където децата да починат след като са се изморили. Може да се използва и като тихо и уютно пространство, в което да прочетете на детето любимата приказка преди лягане. Възможните приложения на палатката са многобройни, а присъствието ѝ в детската стая ще зарадва всеки малък любител на приключенията и игрите.


Ето какво още е добре да има в обзавеждането на детската стая, според актуалните интериорни тенденции: пуфове вместо столове, табуретки тип ракла с място за съхранение, трансформиращ се шкаф, пухкав килим и др. Когато избират обзавеждане за детската стая, родителите не бива да забравят, че осветлението има ключова роля за развитието на малкото дете. Ето защо освен основната лампа в стаята му, е добре да има детска нощна лампа с мека, успокояваща светлина.

За обзавеждането на уютна и функционална детска стая е много важно да се вземе под внимание мнението на детето. Независимо колко е голямо, добре е да участва в избора на цветове, аксесоари и мебели. Само така родителите могат да бъдат сигурни, че детето им ще е щастливо със стаята, която са му осигурили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови