Телевизор и творба на изкуството - Samsung The Frame 2021

OFFNews 29 ноември 2021 в 11:30 18992 0

Несъмнено телевизорът е едно от основните устройства в дома ни. Този неоспорим факт води след себе си и редица нововъведения и подобрения заради огромния потребителски интерес. Едно от направленията, които се развива с бързи темпове през последните години, е дизайнът. Това си личи от все по-голямата популярност на лайфстайл телевизорите. Този тип устройства разчупват стереотипа за „голямата черна кутия“.

Значителна роля за тази промяна има Samsung, които предлагат богато портфолио от лайфстайл телевизори на пазара. Те са перфектната комбинация от естетически и модерен дизайн с иновативна QLED технология за перфектна картина и система от говорители за завладяващ звук. В тази гама са технологичните шедьоври The Frame, The Serif, The Sero, The Terrace и The Premiere.

Тези телевизори съвсем спокойно могат да бъдат определени като функционални произведения на изкуството. Те се вписват идеално в много и различни интериори, не само в дома, но и в офиса, а и дори в ателие, в което творците развиват идеите си.

Чрез тях добавяте цвят и стил към помещението, а това е от значение за създаване на по-приятна обстановка. Всичко това важи с голяма сила за 4K QLED телевизора The Frame в последната му версия за 2021 г – телевизор, когато е включен и картина, когато е изключен. С него можете да се наслаждавате на любимите си произведения на изкуството, когато не гледате телевизия или филми.

Изисканият му дизайн като картина подлежи на персонализиране, тъй като рамките на телевизора са направени от различни материали и се предлагат във вариация от цветове. Сменят се лесно и така може да променяте облика на своя The Frame 2021 буквално всеки ден.

Телевизорът е проектиран да изглежда като картина по подобие на окачените в художествените галерии произведения. А най-хубавото е приложението Art Store, в което наистина може да откриеш над 1400 шедьовъра от различни галерии и музеи от всички точки по света. С абонамент към платформата може да имаш, което пожелаеш произведение на стената си.

The Frame 2021 може да бъде монтиран плътно до стената, отново по подобие на картина. По този начин той пасва идеално на стената и се слива с декора. Има и избор за монтаж със стойка на две крачета или триножник. Моделът е с дебелина от едва 24,9 мм и се доближава максимално до дълбочината на рамката на действителна картина.

На фона на красивия си дизайн, телевизорът има и много добри свойства. Това включва постигане на 100% обем на цветовете чрез технологията Quantum Dot. The Frame автоматично усеща и регулира осветлението и контраста на екрана въз основа на заобикалящата светлина. Той също така засича в реално време и фоновия звук, като в съответствие регулира силата и яснотата на диалога.

Опцията Multi View позволява едновременното гледане на два потока от съдържание, за да не изпуснете нищо важно. Има и функционалност Mobile Mirroring чрез приложението SmartThings за лесно възпроизвеждане на клипове, музика и снимки от екрана на смартфона към този на телевизора. The Frame 2021 разполага и с по-голямо пространство за съхранение на изображения – 6GB, в които можете да съхраните до 1200 снимки в UHD резолюция. Телевизорът се предлага с диагонали 50-, 55-, 65-, и 75 инча.

Екран за голямото изкуство

Освен че има впечатляващ дизайн и е обезпечен с най-новите технологии, The Frame 2021 включва и Art Mode. С този режим той се превръща в истинска картина. Когато е изключен, телевизорът показва личната ви колекция от творби на изкуството. Подбрани творби ще красят помещението ви, показвайки любимите ви стилове в изобразителното изкуство.

С Art Store имате неограничен достъп до галерия с избор от над 1400 различни творби спрямо предпочитанията си и интериора на помещението. Към произведенията има и кратка информация, включваща името на автора и заглавието. Изкуственият интелект на платформата може сама да препоръчва съдържанието, което да се визуализира спрямо проявените от вас до момента интереси.

Ако искате да показвате личните си снимки в по-добра светлина, то можете да ги качите на The Frame 2021 и да имате на стената си своя лична колекция от изображения. В съответствие на политиката на Samsung за зелени технологии, които да ограничат консумацията от ресурсите на планетата, The Frame 2021 разпознава околната светлина и автоматично балансира яркостта и цветовия тон на екрана за оптимално качество. Има и сензор за движение, който разпознава кога излизате от стаята и изключва Art Mode. Всичко това е направено с цел пестене на енергия. Когато отново влезете в стаята, той активира отново Art Mode.

Последната функционалност също е част и от мотото на компанията „Going Green“. Като част от тази „зелена“ политика опаковките на телевизори се превръщат в практични елементи от интериора. Новият The Frame 2021 се предлага и с дистанционно управление, което се захранва със слънчева светлина. Разбира се, в случай на необходимост захранването става и през USB.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови