Климатизация и топла вода в една система – иновация от Daikin

OFFNews 05 юли 2023 в 09:00 26933 0

Снимка Daikin Europe

Ако нямате възможност да използвате услугите на Топлофикация или централно отопление, а в същото време ви е необходима и климатизация, Daikin има решение за вас, при това само в една система. За повечето хора е известно понятието мулти сплит – система, при която няколко вътрешни климатични тела се свързват към едно външно тяло. Daikin надгради своята система мулти сплит с възможност за свързване към бойлер за гореща вода и така създаде Multi+.

Multi+ от Daikin позволява свързване на до три климатични вътрешни тела и бойлер за гореща вода с едно външно тяло, като използва най-съвременна технология за намаляване на енергийната консумация. Това е чудесно решение за апартаменти, където е необходима климатизация за 2 или 3 помещения, както и в случаите, когато нямате възможност или не искате да поставите няколко външни тела на фасадата. Тогава външното тяло може да се монтира на балкон или тераса и пак да остане място за вас.

Комбинираното решение за отопление, охлаждане и топла вода е особено подходящо за апартаменти с малки балкони или малки тераси поради компактното пространство за инсталация.

Системата Multi+ e подходяща както при ново строителство, така и при ремонт или подмяна на системи за битова гореща вода (БГВ), когато имате нужда и от климатизация. Друго предимство е лесната инсталация:

  • Няма нужда от монтаж или смяна на радиатори;
  • Всичко, което е необходимо, е да се прекарат тръбопроводите и кабелите от външното към вътрешните тела.

Daikin Europe

Дизайн, точно както ви харесва

С Multi+ имате избор между много вътрешни климатични тела от широката гама на Daikin. Можете спокойно да избирате между стенни, подови и скрити модели климатици, а за дизайнерските модели Daikin Emura и Stylish имате на разположение и няколко цвята. Самата система Multi+ включва иновативни дизайнерски характеристики като вентилатор, скрит зад елегантна предна решетка със специално оформени перки, които значително намаляват звуковите емисии.

Ефективна интегрирана система

С енергийни класове A+++ за охлаждане, A++ за отопление и A за битова гореща вода1) високоефективната система помага за намаляване на потреблението на енергия в домакинствата.

Индивидуално захранване с топла вода

Хората и техните навици са най-разнообразни, ето защо Multi+ позволява да зададете множество индивидуални предпочитания:

Подгряването на битова гореща вода може да бъде планирано да работи през нощта или когато никой не е вкъщи. Докато стандартните настройки на бойлера за гореща вода осигуряват ECO режим за температура от 50°C или режим COMFORT за 60°C, тези настройки могат да се регулират според личните нужди.

Системата разполага и с настройка в зависимост от времето, при която температурата на водата се определя автоматично от температурата на околния въздух. Ако външната температура падне или се повиши, агрегатът компенсира незабавно, без да е необходимо да променяте настройките.

Daikin Europe

Multi+ ви позволява да зададете приоритети за климатизация или отопление и битова гореща вода: Отоплението на стаята и отоплението на водата могат да бъдат настроени да работят едновременно за максимален комфорт и ефективност. Ако изберете климатика като приоритет, той остава активен за максимален комфорт. Ако резервоарът за гореща вода се изпразни през това време, допълнителният електрически нагревател ще влезе в действие. Ако превключите към настройката за приоритет на гореща вода, климатиците ще бъдат деактивирани, докато водата се загрява от термопомпата Multi+. След като водата се загрее, външното тяло ще превключи обратно към режим на работа с климатик.

Удобен контрол

Интуитивните контролни панели ви улесняват да задавате своите приоритети. По-специално, контролният панел на резервоара осигурява пълно текстово изобразяване за оптимизиране на температурните настройки. Приложението Onecta на Daikin позволява планиране, управление и наблюдение на климатиците и системата за битова гореща вода от всяко място, у дома или навън, и може да се свърже с гласов контрол чрез Amazon Alexa или Google Assistant.

--------------

1) Валидно за система Multi+ с 3 x 2,0 kW вътрешни тела Emura.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!