Кинетичен ключ за осветление - що за чудо е това?

OFFNews 18 февруари 2020 в 12:39 3698 0

Когато става въпрос за умен дом и автоматизация на процесите в дома, едва ли в главата ви изниква терминът кинетичен ключ за осветление. Ако за вас все още това е само термин, дочут някъде в медиите, днес ще се погрижим да ви разясним неговите предимства и да ви убедим в ползите от използването му във вашия дом.

И така, що за модерно чудо е това кинетичен ключ за осветление и каква полза би имал от него всеки от вас? Това несъмнено е въпрос с много отговори, тъй като всеки човек има различни навици и вкусове, подредил е дома си в съответствие с тях и трудно може да бъде убеден да направи някакви промени. Добрата новина е, че тези промени всъщност са незабележими, а ползата от кинетичните ключове за осветление ще бъде видима.

На първо място кинетичният ключ за осветление е безжичен, което означава, че не трябва да се съобразявате с окабеляването у дома, за да го поставите на удобно за вас място. Той не се нуждае от захранване с ток или някакви батерии, защото съдържа у себе си миниатюрен генератор за енергия, което му позволява да функционира самостоятелно. Тази енергия се генерира само при натискането му и създава радиосигнал, който се изпраща до контролера, за да включи той осветлението.

И ако това ви звучи бавно и тромаво като процедура, съвсем не е така, защото всъщност кинетичният ключ за осветление действа 200 пъти по-бързо от традиционните такива, а сигналът му безпроблемно преминава през стените в широк обхват от цели 60 метра, а в открити пространства дори и до 200 метра. Това го прави много по-удобен и функционален от стандартните и познати ключове за осветление, а малкият му приемник лесно можете да скриете в плафона, или кабелната кутия, за да не се вижда с просто око.

Изчистеният и елегантен дизайн на кинетичния ключ за осветление го прави приятно допълнение към вашето обзавеждане, като той ще освежи дори и стандартна квартира, а ползите от него се много. На първо място SmartArena.bg посочва дългия период на експлоатация, който е цели 60 години или над 200 000 превключвания и, който го нарежда като безспорен фаворит сред ключовете за осветление на пазара.

На второ място може би трябва да посочим възможността за монтиране на кинетичния ключ за осветление върху всякакви повърхности, която му дава огромна преднина пред традиционните такива, с които сме свикнали у дома си. На трето, но далеч не и последно място, е надеждността на кодиране на кинетичния ключ за осветление, която чрез сигурен протокол на предаване, гарантира надеждна връзка и не позволява объркване на сигналите, дори и в близост да има монтирани множество подобни устройства.

Благодарение на своя усъвършенстван протокол и 32 битово криптиране, кинетичният ключ за осветление никога няма да се обърка при изпращането на сигнал до контролера, скрит някъде във вашия дом, а лампите ще светнат веднага, като с магическа пръчица.

Ако все още не сте се убедили напълно в ползите от използване на кинетични и безжични ключове за осветление, помислете си само за предстоящия ремонт в апартамента ви и трудностите, свързани с прокарването на нови кабели за осветлението, което ще трябва допълнително на новоостъклената тераса или смяната на старите кабели, вкопани дълбоко в стената и веднага ще се съгласите, че ползите на това малко и модерно устройство, което може да се прикрепи навсякъде, са огромни. Особено в сравнение с идеята за разбиване на стена и вкопаване на кабелите, а след това ще трябва и да ги замазвате и да боядисвате наново … звучи като филм на ужасите, нали и това беше причината да отлагате основния ремонт толкова време.

Сега вече имате правилното решение и можете да започнете още утре, след като разгледате предложенията и изберете своите кинетични и безжични ключове за осветление от богатия асортимент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови