Как да преместим чаши и други чупливи предмети?

OFFNews 27 юни 2022 в 15:08 5917 0

преместване

Снимка Pixabay

Преместване на сервизи

Не сте сигурни как да преместите чупливи предмети като чаши за вино или нещо друго. От всички неща за преместване това определено са най-трудните, при които има най-голяма вероятност да се счупи нещо. За щастие има начин как да преместите вещите си без щети. В следващите редове ще ви запознаем с трикове, които да приложите, ако ви се налага да се местите или да споделите с приятел.

Пребройте всички вещи

Независимо дали ще използвате професионални хамали или сами ще местите вещите си, то е добре да направите списък с нещата, които имате. В допълнение към списъка, то ви препоръчваме да направите и снимки с нещата, които имате, за да документирате състоянието на вещите си. По този начин ако има повреда на стъклените ви предмети, то можете да предявите иск срещу хамалската фирма. Използвайте снимките за доказателство и те са длъжни да възстановят щетите. Така имате възможност да бъдете крак с вещите си по време на забързаното преместване. В суматохата дори може да не забележите, ако нещо изчезне.

Купете правилните консумативи за преместването

Това включва всички кутии и кашони, които можете да използвате в този случай. Хубаво е да вземете по-здрави и да облепите вътрешността с мек материал. Така ще предотвратите удрянето на стъклото в стените. Също така, можете да използвате и бъбъл фолио за самите чаши. Всяка една я увийте в него или във вестници като по този начин предотвратите триенето и удрянето им в една друга.

Направете сортиране на съдове по категория

Сортирайте чашите спрямо предназначението им – дали са чаши за вино, дали са за шампанско или нещо друго. След това сложете етикет и сте готови. Така ще ви е по-лесно и при подреждането, а и лесно ще направите преглед на това, което имате след това.

Опаковане на чашите

По-нагоре споменахме, че можете да увиете самите чаши, така че да не се удрят една в друга. За да го направите правилно, сложете избраната опаковъчна хартия на пода. След това поставете чашата в хоризонтално положение и я завийте. Горния и долния край пъхнете в самата чаша. Повторете тази стъпка няколко пъти, докато чашата за вино стане напълно защитена. Закрепете с лента, за да я задържите на място. Ако нямате опаковъчна хартия, то можете да използвате и торбичка с пяна.

Поставяне на чашите в кутията

Не ги поставяйте една в друга. Така ще нарушите целостта им и при евентуален удар нищо няма да ви помогне. Хубаво е да сложите разделител, така че да направите самостоятелна клетка за всяка чаша. При затварянето на кутията, сложете опаковъчна хартия и лента отгоре за допълнителна сигурност. На самата кутия поставете лепенка за чупливост, така че хамалите за знаят, че има чуплив предмет.

Допълнителни съвети

Ако използвате професионални хамали, винаги може да поискате от фирмата да ви предостави пакет за сигурност. При пренасянето на много стъклени предмети, то използвайте възможността за допълнителна застраховка.
Ако ви свърши опаковъчната хартия, то използвайте кърпи и одеяла, които да омекотят и предпазят стъклените вещи. След като приключи преместването, съветваме ви да почистите чашите си, преди да ги използвате. Все пак, седели са в горещ камион, увити в какво ли не и това малко или много е отнело от блясъка им. Хубаво е да ги почистите, преди да ги сложите на бара.

И като последен съвет – винаги използвайте професионална фирма за хамалски услуги. Не го казваме, само защото и ние сме такива. Все пак, преместването на стъклени предмети изисква опит и техника, както и материали. Такива може да ви осигури само фирмата, а и дори нещо да се случи, то винаги имате право на застраховка. При непрофесионалистите всичко е за ваша сметка и дори ви излиза много по-скъпо от това да използвате професионалисти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови