5 актуални тенденции в интериора през 2020 г.

OFFNews 27 декември 2019 в 11:22 15421 0

Началото новата календарна година е време за равносметка и промяна в живота на човек. Същото с пълна сила важи и за тенденциите в интериорния дизайн. Видни експерти налагат какво ще бъде модерното обзавеждане на дома през новия сезон. Разбира се, няма как всяка година да правим основен ремонт на жилището си, но винаги може да открием вдъхновение и да направим малки промени, за да освежим пространството и да бъдем в крак с новостите. В следващите редове сме събрали 5 тенденции в интериорния дизайн, които ще забележите навсякъде през 2020 г. Вижте кои са те:

Завръщане към природата

Един от трендовете, който ще бъде изключително модерен в годината на металния плъх, това е използването на все повече естествени материали в обзавеждането на дома. Той определено е повлиян от глобалното движение за опазване на околната среда и борба с климатичните промени. През 2019 г. тези теми приковаха световното внимание и бяха широко отразени по всички точки на света. В интериора, студените метални отблясъци отстъпват място на дървото и камъка. Ще ги видите под формата на маси, столове, колони, кухненски плотове и т.н.

По-малко е повече

Минималистичният дизайн е тенденция, която доби популярност през последните няколко години и ще продължи да бъде също толкова модерна и през 2020 г. В основата ѝ стои изчистената визия, без излишни детайли и мебели, която създава несравнима хармония. Тя носи усещане за подреденост и позволява на пространството да диша. Затова е много подходяща за спалното обзавеждане. Ако сте решили да освежите тази стая във вашия дом, изберете спалня в комплект с останалите мебели - гардероб, нощни шкафчета и т.н. Така, че сте сигурни, че няма да нарушите баланса и ще запазите изчистената визия на стаята.

Пастелни тонове

Неутралните цветове, които се срещат в природата, са чудесно допълнение към първата тенденция, за която Ви споменахме. Те имат силата да създадат уютна и интимна атмосфера, която релаксира сетивата и съзнанието. Такива са сивото, бежово, пастелно зелено, жълто, лилаво. Ако искате да добавите цветен акцент, който да се откроява, тогава може да заложите на тъмно синьото, което ще бъде много актуално, а също и цвят манго.

Украсете стените

Ако не сте почитател на празните едноцветни стени, тази тенденция определено ще Ви допадне. Може да превърнете стените в дома Ви в истинско произведение на изкуството. Трябват Ви само четка, боя и малко фантазия. Също така, познатите ни от миналото фототапети с различни мотиви, отново се връщат на мода. Много актуални продължават да бъдат и флоралните принтове. Различни цветя, тропически растения или плодове са чудесна идея - както за тапети, така и за картини, които да окачите на стената. Така че развихрете въображението си и придайте повече свежест и цвят на пространството.

Тъмна кухня

Бялата кухня дълго време беше моден диктатор, който не отстъпваше челните позиции. През следващата година обаче, тъмните цветове в кухнята ще бъдат преобладаващи. Сиво, черно, кафяво, бордо ще са основните нюанси за мебелите. Този тренд може и да изглежда малко краен, но е изключително практичен. Всяка домакиня знае, че тъмните цветове скриват петна, за разлика от белите повърхности. Така че, ако решите да го приложите във Вашата кухня, освен спретната и подредена, тя ще изглежда и много модерна.

Това бяха няколко а тенденции в интериорния дизайн, които ще бъдат много актуални през настоящата година. Използвайте ги, за да почерпите идеи за предстоящ ремонт или леко освежаване на дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!