Заради контузията Пулев губи много пари и позицията на претендент

Българинът бил готов да се бие и контузен с Джошуа, но го отрязали

OFFNews 17 октомври 2017 в 09:48 7487 0

Контузията на Кубрат Пулев ще му струва не само мястото в двубоя срещу световния шампион по версиите на IBF, WBO и WBA в професионалния бокс Антъни Джошуа, но и неговата позиция като претендент за титлите, съобщи промоутърът на британския шампион Еди Хърн в интервю за boxingnews24.com.

По-рано той обяви в "Туитър", че при подписването на договора между щабовете на Пулев и Джошуа е бил договорен и такъв с Карлос Такам, който ще заеме мястото на българина на ринга на 28-и октомври в Кардиф.

Според онлайн изданието, 36-годишният българин няма да получи мач срещу Джошуа тази или следващата година, след като беше заменен от Такам.

Според Хърн, Пулев може да получи утешителен двубой срещу някой от другите претенденти за титлата по версията на Международната федерация по бокс (IBF), след като Такам зае неговото място именно като номер 3 в ранглистата й. Ако думите на промоутъра се окажат истина, то това би трябвало да бъде петият в класацията Джарел Милър (19-1) от САЩ.

"Пулев трябваше да спечели много пари, а сега загуби и позицията си на претендент за световната титла. Ще вземе може би 1/7 или 1/8 от сумата, която имаше по договор за мач срещу Джошуа.

Може би някъде другаде биха провели мача и с контузията на Пулев, но не и в този случай. Това е последното нещо, което ние искаме. А ние искаме най-вече боксьор, който ще търси отчаяно победата. Положението е такова при Такам", каза Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови