Врачанин ще е съдия на Джошуа - Пулев

OFFNews 10 октомври 2017 в 13:04 3262 0

Снимка vratzanews.com

Врачанинът Йордан Езекиев е българският боксов съдия, който най-вероятно ще получи наряд за мача за световните титли по бокс в тежка категория на трите престижни федерации - IBF, WBA и IBO между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев на 28 октомври в Кардиф.

Езекиев, който е единственият български рефер със съдийски лиценз от организация, чийто пояс ще защитава Джошуа - WBA, ще бъде поканен лично от шефовете на Британския боксов борд, който е върховен ръководен орган за професионалния бокс в Обединеното кралство.

Бордът трябва да избере реферите на галата на "Принсипалити стейдиум", където ще се съберат 70 000 зрители.

Рефер на ринга в столицата на Уелс задължително ще бъде британец. Такъв ще е и един от другите трима край него. Един ще е задължително от нация, която няма нищо общо със съперниците, а последното място според правилата, трябва да заеме представител на страната на претендента Пулев, т.е. от България.

Това е поредна врачанска връзка около големия мач. Преди седмица стана ясно, че в дома на Джошуа като помощница работи около 30-годишна врачанка.

Информацията за евентуалния наряд на Езекиев бързо обиколи врачанските сайтове, където се гордеят с постиженията на своето момче край ринга.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови