Виталий Кличко: Няма да живеем в диктатура. Точка

OFFNews 28 март 2022 в 18:25 4950 4

Снимка Getty Images

Легендарният бивш украински боксьор, “вечен” шампион в свръхтежката категория във версия WBC и настоящ кмет на столицата Киев Виталий Кличко разказа за случващото се в родината му след инвазията на Русия, предприета в ранните часове на 24 февруари.

Вече повече от месец украинците се съпротивляват на превъзхождащата сила на източния агресор и предизвикаха възхищението на целия свят, но така и не получават реална подкрепа.

“Сега в Украйна се надигна огромна вълна на патриотизъм. Всеки украинец е готов да се сражава. Ние никога няма да паднем на колене, не желаем да живеем под диктатура. Искаме да имаме свободна страна. Човешките права са приоритет.

Демократичните ценности също. Никакво връщане в някаква форма на СССР. В бъдеще се виждаме като част от европейското семейство и сега воюваме за своето бъдеще”, казва Кличко старши пред “Файтнюз”.

“Борим се не само за своя град и родната страна. Отстояваме ценностите на Европа. Руснаците искат да ни върнат в Съветския съюз, но това няма да стане. Били сме там и не искаме да се връщаме. Точка”, казва още Кличко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

4

Kan

30.03 2022 в 20:54

Уинстън,тежко детство ,а?

1767

3

fiki

30.03 2022 в 13:17

аха, Путин не е диктатор, диктаторите са в ЕС, после путлерите се обиждат като ги наричат тъпи

1009

2

Уинстън Смит

29.03 2022 в 23:15

Е как ще живеят като те са диктаторите заедно със канадските мъпети си продадоха страните на глобалистката мафия и са готови още хора да подстрекават да си изгубят живота но не и да прекратяват диктатурата, геноцида и корупцията
 
X

Да помогнем на украинските деца!