Кличко призова България за военна помощ

Той поиска България да спре икономическите си отношения с Русия

OFFNews 27 март 2022 в 10:56 7457 9

Снимка FB/ Віталій Кличко

"Само в нашия град са убити повече от 300 души, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени. Повече от 90 сгради са унищожени тук. Сравниха със земята Ирпен, той просто не съществува вече. Ирпен, Буча, Гостомел, Бородянка - те са изцяло разрушени."

Това заяви пред НОВА кметът на Киев и шампион по бокс Виталий Кличко.

Той допълни, че половината Чернигов е разрушен, а в Харков и Мариупол 80% от жилищните сгради са сринати до основи. Кличко съобщава, че в момента руските войски са на 25-30 километра от центъра на Киев. 

з съм кмет на града. Хората ми дадоха правото да защитавам интересите им. Трябва да браня живота на жителите на моя град" - с тези думи той аргументира оставането си в Украйна и последвалото му решение да се включи в териториалната отбрана на града.

Кличко прогнозира, че интересите на Русия няма да свършат до Донецк и Луганск. 

"Русия иска да окупира Киев, столицата на Украйна. Интересите ѝ могат да стигнат до Полша, а и по-далеч - до Чехия или Германия", казва той и прогнозира, че причината за войната е желанието на Москва да възроди Съветската империя.

Кметът на Киев заяви, че той, а и армията ще направи всичко възможно, за да не се допусне навлизане на руски сили в Киев. 

"Не искаме да живеем в авторитаризъм. Били сме в СССР и не искаме да се връщаме там! Виждаме бъдещето на нашата страна като част от европейското семейство с демократични ценности, където човешките права и свободата на словото са приоритет. Това го няма в Русия днес(...)Руските войници се бият за пари. Ние се бием за децата си, за бъдещето си, за семействата си. Никой не иска да умира, но ако трябва да умрем, за нас това ще е привилегия. Ще е привилегия да умрем, защитавайки родния си град"

Кличко призова България да спре икономическите си отношения с Русия, защото, по думите му, това са кървави пари, отиващи за руската армия. Той настоя страната да помогне на Украйна и с оръжия.

"Ако някой си мисли, че войната е твърде далече - някъде си там в Украйна. Ако някой мисли, че тази война не ви засяга лично - грешите! Тази война може да стигне всеки един от вас. Всеки един на европейския континент. И затова, моля Ви, подкрепяйте Украйна, подкрепяйте мира и правете каквото можете, за да спрете тази кървава война! Спрете руснаците! Нуждаем се от хуманитарна помощ, икономическа помощ, политическа помощ, оръжия. Оръжия за защита, защото ние се защитаваме."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

9

Egocentric Eccentric

27.03 2022 в 16:08

@emil01

Колкото по-близо сме до Руската империя, толкова по-голям интерес имаме нейните граници да са по-далеч от нас.

900

8

emil01

27.03 2022 в 15:14

Точно защото сме близо до войната, не трябва да се замесваме в нея.
Иначе, по въпроса за призивите за военна помощ - американският комик Alex Stein, вдъхновен от зеленски, призовава градската управа на Ричардсън, Тексас, да се присъедини към третата световна война - https://www.youtube.com/watch?v=-9mR36gJB6I.
(Нормалните американци също виждат абсурдността на ситуацията, само че някои бетонни тикви и там, и в БГ, никога няма да уврат).

3714

7

GB

27.03 2022 в 14:20

Статистик, и вторият се е клел да работи за България. Като депутат, вице, министър.

1171

6

Статистик

27.03 2022 в 11:56

Настана време да се заявим къде сме и кои сме.

Или сме с НАТО и ЕС (не по всичко, което искат и правят, но по принципните въпроси) или да си заявяваме членството в СССР.

Радев и Нинова, нокога не съм ги харесвал, но не мислех, че ще се окажат национални предатели. А единия уж е генерал заклел се да пази родината.

4164

5

Egocentric Eccentric

27.03 2022 в 11:36

Аз, с доста напрягане на въображението си, мога да намеря практическо и морално оправдание да се продължат определени икономически отношения с Русия (в частност в енергетиката).

Във всяка сделка, и двете страни печелят нещо. Така, че както в Руската икономика влизат някакви пари с които тя финансира войната, така и в Европейската икономика влиза енергия, която позволява да се подава ток на Украйна, да се праща оръжие и всякакъв вид помощ.

Както Европа финансира Путин, така и Путин финансира (индиректно) Украинската отбрана (твърдение, предполагащо че Европа оказва значителна помощ на Украйна). Дори горивото в Украинските танкове и камиони мисля, че е руско.

Но държава като България е тотален срам!!!

Ние искаме да продължим сделките си с Русия, от които печелим, но същевременно отказваме всякакъв вид значителна помощ за отбраната на Украйна.

2550

3

alfakentavur

27.03 2022 в 11:27

"Радев не дава..."
Което е поредния пример, че настоящите властимащи тотално не зачитат разделението на властите. Както и че Резидента Радев още си мисли, че правителството е служебно.
Дали да се даде военна помощ на Украйна е решение на правителство и/или парламент. Президентът по никакъв начин не може да определя това.

12130

2

borisboris

27.03 2022 в 11:23

Радев не дава...

2550

1

alfakentavur

27.03 2022 в 11:12

Илън Мъск нали поиска Trial By Combat с Путлер. Хайде и Кличко да поиска