Усик продължи договора си с K2 Promotions, Фюри бил лесна хапка за него

OFFNews 14 октомври 2021 в 08:39 4888 0

Новият Крал в тежката категория на професионалния бокс Александър Усик удължи договора си с промоутърската компания K2 Promotions. Той работи с нея от 2013 година, а мачът му с Антъни Джошуа беше последен по договор.

С успеха над британеца, Усик завоюва поясите във версии WBA, WBO, IBF и IBO в дивизията на най-тежките. Единствено му се изплъзва този в WBC, чийто притежател е Тайсън Фюри, но обединителен мач за абсолютен шампион има дълъг път.

Преди това украинецът трябва да защити поясите срещу Джошуа, като мачът няма да се състои преди пролетта на 2022 година. Усик вече е бил веднъж абсолютен шампион, но в по-долната теглова категория, след като обедини титлите на четирите основни федерации през юли 2018 година.

Междувременно промоутърът на Усик Александър Красюк коментира представянето на Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър в мача помежду им за титлата във версия WBC, завършила с нокаут в 11-ия рунд в полза на британеца.

“Той спечели заслужено. Не ми хареса формата на Уайлдър. Беше качил много килограми, които му пречеха. На моменти изглеждаше ужасно. След четвъртия рунд просто оцеляваше. Той не е свикнал с такива килограми и си личеше.

Фюри от своя страна изглеждаше свеж, тъй като винаги е бил със свръхтегло. Не ми хареса това, че не завърши боя след четвъртия рунд, когато Уайлдър вече беше “мъртъв”. Според мен и двамата нямат боксови умения на нивото на Усик и ще бъдат сладка хапка за него”, коментира Красюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови