Тервел Пулев ще мери сили с бивш световен шампион

OFFNews 09 март 2018 в 14:02 2467 0

Опасен съперник и бивш междинен шампион на Световната боксова асоциация ще се изправя утре вечер (10 март) срещу Тервел Пулев в Берлин.

Бронзовият медалист от олимпийските игри в Лондон 2012 ще мери сили с 41-годишния руснак Валери Брудов (57 мача, 44 победи, 30 с нокаут) в деветата си среща на професионалния ринг.

Първият опит на Брудов да стане шампион на планетата завършва с неуспех. На 27 януари 2006 г. в Атлантик Сити (САЩ) губи с единодушно съдийско решение от Върджил Хил.

Вторият му опит да атакува върха в WBA обаче е сполучлив. На 2 декември 2006 г. в зала "Берси" в Париж той побеждава с технически нокаут друго голямо име в полутежка категория - Луис Пинеда (Панама). До момента в кариерата си Валери Брудов е бил общо седем пъти официален претендент за световната титла.

В актива му правят впечатление мачове с едни от най-добрите боксьори в категорията, като Кжиштоф Влодарчик, Гилермо Джоунс, Тони Белю, Ракхим Чахкиев, Ола Афолаби и Ноел Гевор. Също Валери Брудов има победа над българина Явор Маринчев. За последно Брудов излезе на ринга през октомври 2017 г. и загуби от датчанина Дитлев Русинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!