Тайбе Юсеин покори световния връх, Дудова остана в подножието

OFFNews 25 октомври 2018 в 20:58 3313 0

Тайбе сбъдна мечтата си

Тайбе Юсеин покори за първи път световния връх. На първенството на планетата в Будапеща (Унгария) националката победи Якако Кавай (Япония) с 6:2. До момента тя имаше два сребърни медала от световни първенства.

2018-а година се очертава като най-успешната за Тайбе до момента. По-рано през годината тя спечели и европейската титла.

Междувременно Биляна Дудова спечели сребърен медал в категория до 57 килограма. Нашето момиче не загуби от китайката Нингнин Ронг, след като двете рагистрираха по три точки във финала, но заради предупреждение от страна на съдиите към нея съперничката й беше обявена за победител.

Срещата започна с точка за Дудова заради пасивност на китайката, но след това дойде предупреждението за нашето момиче и изравняване на резултата. До края на частта Ронг успя да вземе две точки, след като успя да направи захват зад гърба на Биляна.

През втората част двете хвърлиха много сили, но в самия край Дудова успя да контраатакува и да вземе две точки, с което крайният резултат стана 3:3. При това положение предупреждението в началото на схватката се оказа решаващо и златото отиде към Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови