Първо отличие за България на световното по таекуондо

OFFNews 25 август 2017 в 11:51 2431 0

Снимка botevgrad.com

България завоюва медал още в първия ден на Световното първенство по таекуондо в Египет. В категория до 65 килограма при момчетата, възпитаникът на клуб "Сунг - ри Ботевград" Кристиян Златев спечели бронзово отличие.

В първия си мач Златев се наложи с 10:6 над Данил Мятлушка от Беларус, а на четвъртфинала победи представителя на Казахстан Акмади Нурхасим с 14:6. На полуфинала българинът отстъпи пред руснака Георгий Боровиков с 0:4 и така остана с бронзовото отличие.

С този забележителен успех страната ни започна участието си на третото световно първенство за кадети в Шарм ел Шейх, което стартира днес и продължава до 28 Август.

Председателят на БФТ- WTF Слави Бинев също е в Египет, не само в подкрепа на българския тим, но вече и в качеството си на първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз.

На Световното първенство България ще бъде представена от 7 бойци, а в следващите дни за успех ще се борят - Христо Богданов, Християн Георгиев, Даниел Ладжев, Денис Димитров, Светлозара Увакова и Алескандър Джорджев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови