Националите по Таекуон-До ITF с последни тренировки преди Световното в Пловдив

OFFnews 22 август 2019 в 20:19 1561 0

Българският национален отбор по Таекуон-До ITF продължава да се готви на пълни обороти за предстоящото 21-во Световно първенство в Пловдив. Както е известно, от 25-и до 30-и август страната ни е домакин на авторитетния шампионат, в който участие ще вземат над 1500 състезатели от 80 държави. Надпреварата ще бъде за юноши и девойки( младша и старша възраст), мъже, жени и ветерани. 70 таекуондисти от цялата ни страна са селектирани от треньорското ръководство в различните възрастови групи.

„Продължаваме с активните тренировки и работим за всички двигателни качества. Накрая сме на планираните занимания и след едномесечен лагер в Благоевград и повече от седмица в Пловдив, мога да кажа, че сме готови за започващия шампионат. Ще бъде изключително трудно и тежко, защото ще има повече от сериозна конкуренция във всички дисциплини. Именно заради това наблягаме на физическата издръжливост, защото тя ще бъде от огромно значение . Всеки, абсолютно всеки един от нашия отбор е готов за медал и дано да спечелим повече отличия. Дано и публиката, която дойде в залата да бъде допълнителен мотиватор на националите ни, защото всички искаме да имаме повече призьори на подиума за награждаване”, сподели треньорът Тодор Козладеров.

Шампионатът ще бъде в дисциплините – спаринг, форма, специална техника, пауър тест и самозащита. Успоредно с първенството в Пловдив ще се проведе и Конгрес на Международната федерация по Таекуон –До ITF,в който участие ще вземат представители от всички страни участнички и ръководството на централата.

„Денонощно се работи по организацията от няколко месеца. Имаме екип от над 100 човека, които отговарят за пристигането, настаняването, графиците за пътуване на състезателите от хотелите до залата и т.н. Имаме добър опит от предишни големи първенства на които сме били домакини, но сега се очертава да бъде доста по –трудно, защото идват над 1600 човека от целия свят . Убеден съм, че ще се представим като отлични домакини във всяко отношение. Всичко се прави по специален план-график и очакваме още днес първите делегации да пристигнат в Пловдив. Сигурен съм, че залата ще бъде пълна с публика и хората ще видят елитът на нашия спорт в следващите дни. Всички наши състезатели отлично осъзнават важността на първенството и отговорността да представят България. Сигурен съм, че всеки един ще покаже най-доброто от себе си по време на шампионата”, каза президентът на БФ Таекуон- До ITF Марио Богданов.

Церемонията по откриването на Световното първенство ще бъде в неделя (25 август) от 21:00 часа. Състезанията започват в понеделник, като входът за публика в зала „Колодрума” в Пловдив е безплатен!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови