МОК отложи решението си за бъдещето на бокса

OFFNews 30 ноември 2018 в 15:15 1616 0

Снимка standard.co.uk

Международният олимпийски комитет е отложил решението си относно това дали ще се провежда или не турнир по бокс на Олимпийските игри в Токио.

До този момент се стигна, заради разследването около Международната асоцияация по бокс за аматьори, което може да доведе дори до прекратяване на дейността й.

МОК не е доволен от получения доклад от АИБА, в който се анализира дейността й по отношение на финансирането, прозрачността на управлението и борбата с допинга.

Олимпийският комитет призна определен прогрес по въпросите с честността на съдийството, както и с борбата с употребата на допинга, но заяви, че има много резерви относно финансирането, прозрачността на взимането на решенията и работата на комисията по етика.

Също така Томас Бах и хората му не са доволни и от назначаването на Гафур Рахимов на поста президент на АИБА, след като се намира под санкции от Министерството на финансите на САЩ и е подозиран като член на световен престъпен картел.

Също така МОК прекрати финансирането чрез програми към асоцияацията по бокс за аматьори, продажбата на билети за техни състезания, както и разработване на съвместни програми за квалификация на треньори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови