Мачът между Усик и Фюри пред пропадане

OFFNews 22 март 2023 в 14:13 2167 0

Футбол

Снимка Getty Images

Това може да се окаже първата и последна среща на ринга между Усик и Фюри

Дългоочакваният обединителен мач за поясите в свръхтежката категория на професионалния бокс между Александър Усик и Тайсън Фюри на практика пропадна.

От щаба на украинеца, носител на поясите във версии WBA/WBO/IBF/IBO, нямат вече желание да продължават преговорите с британеца, който държи титлата на WBC. Причината е, че Фюри постоянно поставя нови и нови условия в ултимативен стил.

"Всичко отиде твърде далеч от негова страна. Усик се съгласи на 70:30 разпределение в негова полза, но и това не му беше достатъчно. Фюри реши, че може да му сложи седло и да го яхне. Очевидно се опитва да избегне мача и затова поставя толкова препятствия", каза промоутърът на Усик Александър Красюк.

По-рано през деня Егис Климас обяви, че планираният за 29 април мач на "Уембли" няма да се състои. По неговите думи от щаба на Фюри са поискали твърде много, независимо от направените вече компромиси от страна на украинеца.

Междувременно Усик разпусна тренировъчния си лагер. Той ще събере отбора си, когато стане ясно кой ще е следващият му съперник. Вариант №1 е 25-годишният британец Даниел Дюбоа, който е задължителен претендент на WBA. Все пак трябва да имаме едно наум, тъй като Фюри може в последния момент да се опита да спаси мача с компромис от своя страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови