Кубрат Пулев издържа девет рунда срещу Джошуа

OFFNews 13 декември 2020 в 01:36 11829 0

Кубрат Пулев загуби мача за световната титла в тежката категория на професионалния бокс, след като допусна да бъде нокаутиран в края на деветия рунд от действащия шампион в дивизията Антъни Джошуа на ринга в "Уембли Арена" в Лондон.

За Кобрата това беше втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, като той можеше да спечели поясите на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова федерация (IBF), които останаха притежание на британеца.

Британецът четири пъти прати в нокдаун нашия боксьор и накрая реферът Дион Дуарте прекрати срещата, след като Кобрата беше пратен на пода секунди преди края на деветия рунд със силен десен удар от Джошуа.

Антъни Джошуа наложи преимущество по време на двубоя, но и Пулев имаше своите избухвания, като особени проблеми създаваха ударите му с дясната ръка.

Така българинът отново остана в подножието на върха, а на Джошуа предстои да договори евентуален сблъсък с Тайсън Фюри, който държи пояса на WBC и така да направи опит да обедини титлите.

"Още от утре започваме работа за такъв мач", увери мениджърът му Еди Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови