Кирил Милов не успя да грабне световната титла

OFFNews 12 септември 2022 в 22:21 2165 0

Борба

Снимка БФ Борба, Start-Photo.bg

Кирил Милов

Кирил Милов спечели сребърен медал на световното първенство по борба в сръбската столица Белград, след като отстъпи на живата легенда Артур Алексанян във финала на 97 килограма класически стил.

Арменецът, олимпийски златен медалист от Рио, вицешампион от Токио, четирикратен световен и петкратен европейски първенец, спечели първата точка при партер в началото на схватката. Той обаче добави още четири от две движения и поведе с 5:0 срещу българския национал, а разликата се запази до почивката.

Милов, за когото това е второ сребро от световни финали, отговори само с една точка през втората част и загуби с 1:5.

Отличието е изключително за българина, който само преди няколко дни загуби своя баща, припомня ютуб каналът Спортната джунгла.

„Допуснах две грешки в партер. Те ми костваха срещата. Тактиката ми беше да не му позволя да ме пренесе - каза пред БНТ Милов. - Това е най-добрата му атака. Тренирах, но може би не достатъчно. Надявам се занапред да стъпя на най-високия световен връх, а защо не на олимпийския. Аз съм един от най-добрите.

Знам си възможностите. Може би шанс, разконцентрирах се и това ми костваше финала. Няма спортист, който да не е щастлив да се качи на почетна стълбичка. Има разочарование, защото бях дошъл за титла. Най-важното са олимпийските игри. Във втората част се бях много изморил. Не ми стигна малко сила, за да го повдигна.

Надявам се да взема реванш на олимпиадата. Всички българи вярваха в мен. Казваха ми, че ще стана първи. Но сега съм двойно по-мотивиран. Когато тренираме, резултатите ще дойдат. Човек е голям, колкото са големи мечтите. Трябва да се трудиш, за да сбъднеш мечтите.“

Утре България има още един финалист, след като Едмонд Назарян стигна до финала на 60 кг класически стил. Схватката срещу Жоламан Шаршенбеков от Киргизстан ще започне след 20 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови