Единственият, побеждавал машината Джошуа, е медалист от Самоков

ОFFNews 25 април 2017 в 18:26 9449 0

Антъни Джошуа излиза в събота вечер срещу Владимир Кличко в най-важния мач в кариерата си. Британецът е непобеден на професионални ринг и при победа ще събере всички титли в бокса.

Антъни е Олимпийски шампион от Лондон при аматьорите, където също има куп успехи. Джошуа допуска само една загуба в кариерата си!  И тя е на европейското първенство за аматьори в Турция.

Там машината от мускули губи срещу румънеца Михай Нистор. Комшията нанася поредица от тупаници на съперника в третия рунд, с което печели заслужено.

Михай беше потърсен от ВВС, където разказа: "Беше специален ден, треньорът ми каза да не се безпокоя, Джошуа е огромен, но ще свали бързо гарда, ако го удряш на точните места", разказа румънецът.

"По това време не съм предполагал, че ще стигне толкова далеч. Беше добър боксьор, движеше се много, удряше силно. Бих го през 2011-а, а година по-късно стана олимпийски шампион".

Докато Антъни Джошуа ще прибере над 10 милиона британски паунда в събота вечер, Нистор все още се бие при аматьорите. Той получава заплата от военните в Стяуа - към 1200 паунда на месец.

Последният му успех е бронзов медал от европейското първенство в Самоков. Там заема третото място заедно с нашия Петър Белберов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews