Джошуа си търси нов треньор след боя от Усик

OFFNews 20 октомври 2021 в 20:55 2059 0

Снимка Getty Images

Бившият шампион в свръхтежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа е в трескаво търсене на нов треньор преди реванша с украинеца Александър Усик, който му отне три от поясите в дивизията.

През септември Джошуа се лиши от титлите си във версии WBA, WBO и IBF, след като беше победен от Усик в Лондон. Двамата трябва да се изправят в реванш според договора помежду им, като той ще се проведе през март-април 2022 година.

Самият Джошуа и промоутърът му Еди Хърн заявиха, че ще търсят промяна за предстоящия мач. В момента Антъни и в САЩ. Той е имал срещи с трима треньори в рамките на една седмица.

На 19 октомври британецът се е видял с Рони Шийлдс, който е тренирал имена като шампиона на WBC в средната категория Джермал Чарло и легендарния кубински боксьор Гийермо Ригондо.

По-рано Джошуа е провел разговори и с Еди Рейносо, който тренира Саул Алварес, както и с Върджил Хънтър.

Самият Джошуа засега не обсъжда действията си, но на въпрос предстои ли смяна на треньора, промоутърът му Хърн заяви, че такъв вариант не се изключва.
Настоящ треньор на британеца е Роб Маккракън, който беше подложен на остра критика след загубата му от Усик в двубоя за титлите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови