Джошуа посочи Кличко като първа опция за мач, Кобрата извън списъка

Ивайло Йолчев 01 май 2017 в 12:04 3785 0

Снимка "Сън"

Антъни Джошуа е готов да даде реванш на Владимир Кличко дори на германска земя, като така ще бъде изравнен домакинският фактор. Двамата направиха извънземен мач за 50 милиона паунда на "Уембли", украинската легенда беше нокаутиран в 11-и рунд пред 90 000 зрители.

Носителят на титлите в тежката категория на IBF and WBA даде да се разбере, че реваншът му с Кличко е първа опция. "Нямам никакъв проблем с нов мач срещу Владимир. Ако го поиска, нека го направим", каза Ей Джей който беше набързо обявен на Острова за най-великият британски спортист в момента.

"Отивам, където ми кажат. Друго освен победа няма пред мен. Просто се забавлявам. Но защо споменах и Тайсън Фюри? Нещата отиват и в тази посока", каза Джошуа.

Фюри обаче има други проблеми в момента. Английският ром, който би Кличко, изпадна с жестока депресия. Беше хванат с наркотици и поясите му отнети, а правата замразени. На 8 май комисия трябва да реши дали връща лиценза на Фюри. Това не пречи да се заяжда постоянно с Антъни Джошуа.

Джошуа се насочва към Фюри, тъй като смята, че 41-годишният Кличко няма да намери сили за реванш: "Бойците са последните, които ще признаят, че времето им е приключило. Но мисля, че от отбора му ще го посъветват да се откаже.

Имам невероятно уважение към Кличко и на ринга, и извън него. Ако иска реванш, нямам нищо против", продължи новият властелин на бокса. "И тази година съм ОК. Май и юни съм ги определил за почивка, така че няма да съм готов преди октомври". 

Американецът Дионтей Уайлдър и новозеландецът Джоузеф Паркър също са в хит листата на Джошуа. Но те ще чакат решението на Кличко, пишат на Острова. За съжаление, въпросната "хит листа" не включва нашия Кубрат Пулев.

Самият украинец потвърди: "Имам клауза за реванш и определен срок, така че трябва да помисля. Ако ще се бия, ще бъде само за този мач и после спирам. Имам сили, но ако реша да активирам клаузата, ще ви уведомя, бъдете търпеливи", призова Владимир британските медии.

Еди Хърн, промоутърът на Антъни, също показа респект към Кличко, но и никакъв страх от реванш. "Със сигурност няма да започваме преговори с никой друг, докато Владимир не обяви решението си. Колкото до мястото, няма грижи. Както винаги, решаващо ще е кой дава най-много пари".

"Антъни няма нищо против Германия. Но няма проблеми с всяко друго кътче. Щатите, Китай, Близкият изток, "Милениум" в Кардиф. Ще разпродадем всеки стадион без проблеми", отбеляза справедливо Еди Хърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews