Дубов не успя да се пребори за бронза

OFFNEWS Последна промяна на 19 август 2016 в 23:05 4808 1

Борецът ни в категория до 57 кг Владимир Дубов не успя да се пребори за бронза на олимпийските игри в Рио, след като загуби с туш от азербайджанеца Хаджи Алиев в схватката за третото място.

Дубов започна отлично, като поведе с 4:0, но позволи на съперника му да намали до 3:4 в края на първата част. Втората част започна с устно предупреждение за пасивност на българския борец. Атаките на азера ставаха все по-ожесточени и Алиев  успя да хвърли Дубов, а след това и да го тушира. Така българският представител остана на 5-о място, а азерът спечели бронза.

Преди това нашият борец загуби с 4:8 в полуфинала от силния грузинец Владимир Хинчегашвили, който е действащ световен шампион в категорията. Срещата отново започна отлично за Дубов, който поведе с 4:0 за по-малко от минута. Той обаче позволи изравняване, а след това и изоставане с 4:8, след като съперникът му демонстрира добра защита и не позволи на Дубов да му противодейства.

Преди това Дубов се класира безапелационно на полуфиналите на олимпийските игри в Рио, след като буквално помете първите си двама съперници на тепиха. В 1/8-финалите нашият борец надви с 11:0 и технически туш американеца Даниел Денис за 91 секунди.

Подобна съдба споходи и румънеца Иван Гуйдя в 1/4-финала. Дубов поведе набързо с 10:0, след което затвърди сериозното си превъзходство, като тушира своя съперник и схватката приключи за по-малко от две минути.

Представителят ни в категория до 74 кг Георги Иванов пък записа поражение на старта на надпреварата. В оспорвана схватка 26-годишният състезател от Стара Загора отстъпи с 8:13 точки срещу представителя на Грузия Якоб Макарашвили. На 1/4-финалите грузинският борец загуби с 0:11 точки от представителя на Азербайджан Джабраил Хасанов и така остави Иванов без шанс за репешаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови