Белберов докосва медалите в Минск

OFFNews 24 юни 2019 в 18:24 1939 0

Българският боксьор Петър Белеберов постигна втора победа Европейските игри в Минск (Беларус) и се класира на 1/4-финалите.

Във втората си среща той беше изключително категоричен срещу преставителя на домакините Виктор Хварков. И петимата съдии бяха единодушни и му присъдиха успех с 5-0 гласа (30-27, 29-28, 29-28, 29-28, 29-28). В първия си двубой Белберов се наложи над представителя на Азербайджан Мохамад Абдулаев също с 5-0 съдийски гласа.

Четвъртфиналният бой на Белберов е утре, 25 юни след 19:30 часа.

Сестрите Христина и Мариела Пеневи пък отпаднаха в квалификациите на скокове на батут. Христина Пенева зае 18-о място в пресявките с 87.690 точки, а по-голямата й сестра Мариела остана 23-а с 49.155 точки.

Най-добър резултат в квалификациите на индивидуалната надпревара записа рускинята Яна Павлова - 104.900 точки. Сестри Пеневи ще участват и в синхронните скокове утре, където се надяват на по-добро класиране.

Междувременно председателят на БОК Стефка Костадинова посети днес селото на спортистите на Европейските игри в Минск. Само няколко часа след като се прибра от Лозана, където бе за откриването на новия дом на МОК, президентът на БОК се срещна с българските състезатели и треньори, за да благодари на призьорите и да окуражи нашите представители през следващите дни.

“Искам да благодаря на всички медалисти, които само за два дни спечелиха 9 отличия, специални поздравления за шампионката Мария Оряшкова, за златните ни момичета от художествената гимнастика, за всички останали, които ни направиха горди на Европейските игри в Минск.

Благодаря и поклон пред вашите треньори за работата, която са свършили, на президентите на федерациите за това, че осигуряват условия и средства, на екипа на БОК и колегите. Да поздравим сред нас една легенда – Мария Гроздева, която спечели квота за седмата си олимпиада…

Благодарности към държавата в лицето на Бойко Борисов, един от най-спортните премиери, който ви изпраща специални поздрави и благодари за успехите. Тук, в Минск, няма случайни неща. Всички стартирате от една линия и всеки може да стигне до успеха. Желая ви да сте здрави, да носите националните екипи с гордост и самочувствие и още много радостни дни в Минск,“ каза Костадинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови