Агентът на Джошуа: Първо Кличко, после Пулев

Българинът няма да се бие за титлата срещу Такам, липсват пари в този мач, прогнозира промоутърът

Ивайло Йолчев 24 май 2017 в 11:47 4631 2

Снимка splash news

Чаканият от цял свят реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко в тежката категория на бокса "изглежда ще се състои", ако трябва да бъде цитиран Еди Хърн. Промоутърът на новия шампион говори пред телевизия.

Клиентът му вече получи разрешение от WBA да прескочи срещата с претендента Луис Ортис. Хърн е убеден, че същото ще се случи и с IBF, където Джошуа трябва да се боксира с нашия Кубрат Пулев.

Хиената каза пред iFL TV: "Има среща на IBF, където сме подали специалната молба за изключение. Смятам, че имаме големи шансове. Ние искаме да се бием с Кличко в следващия мач. Шумотевицата от лагера на Владимир сочи, че ще се случи. Такива са индикациите, които получавам".

Парите, мястото и датата ще бъдат уточнени в следващите седмици.  Според Хърн ще бъде подобрен рекордът от "Уембли", когато 90 000 зрители видяха невероятно шоу, в което Джошуа нокаутира Кличко в 11 рунд и прибра титлите на IBF, WBA and IBO.

Ако все пак нещо се обърка, Антъни ще се боксира с Кобрата. "По-вероятен е мач с Кличко. Ако не - Пулев", обясни още Еди Хърн.

И обясни защо: "Кале Зауерланд е промоутърът на Пулев, ние сме в непрекъсната връзка. Кале защитава интересите на Пулев и иска веднага мач с Джошуа. Не иска да губи тази среща. Последното нещо, което желае, е българинът да се бие с Карлос Такам за вакантната титла срещу никакви пари".

Пулев и Зауерланд са внесли възражение срещу молбата на Джошуа за отлагане на мача за титлата на IBF, но явно Хърн има нещо предвид.

"Ще видим как ще отсъдят", повтори Хърн, "Но ще го кажа - няма как да избягаме от мач с Пулев. Такъв ще има - дали сега или след този с Кличко, но ще има".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!