Златанова: Фидосова има диплома за юрист, липсват документите за стаж

Вероника Шербанова 21 септември 2013 в 11:35 2652 4

Зинаида Златанова, Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова, Снимка: БГНЕС

Имаме документи за юридическото образование на Искра Фидосова. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

По думите й проблемът бил в това, че липсват документи за стаж.

Причината за това е, че през 2008 г. в архива е имало наводнение и много документи са били унищожени заради недобрата организация на архива, обясни пред Дарик Златанова.

Документите за стаж няма как да бъдат намерени не само за Фидосова, но и за много други хора. Те ще им бъдат изискани, посочи правосъдният министър.

Предстои архивът да бъде дигитализиран, за да се предотвратят подобни инциденти в бъдеще, допълни Зинаида Златанова.

Преди седмица стана ясно, че Министерството на правосъдието е започнало проверка заради информация за липсващи документи за проведен през 1998 г. изпит за нотариуси.

От министерството обявиха, че е изчезнала папката с документите на Искра Фидосова.  Юристи от Монтана подадоха жалба до Софийска районна прокуратура преди две години, че Фидосова е станала нотариус незаконно, а дипломата ѝ за юрист е фалшива. Със случая се заема и прокуратурата. 

„Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу Искра Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, но е най-добре лично Фидосова да разсее съмненията”, коментира тогава Зинаида Златанова.

От своя страна, Фидосова заяви, че е изненадана от липсващите документи и че е готова да предостави копия на Министерството на правосъдието. Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива. Да проверят в СУ “Свети Климент Охридски”, допълни тя.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Историите на Иво Иванов