Жълт код в 21 области заради силния вятър

Вероника Шербанова 21 септември 2012 в 07:58 852 0

Жълт код заради силния вятър. Снимка: БГНЕС
Жълт код заради силния вятър. Снимка: БГНЕС

Жълт код заради силния вятър е обявен в 21 области в страната. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Скоростта на вятъра ще достига до 13-15 метра в секунда, на места до 18 метра в секунда.

Заради силния вятър жълт код е обявен в областите във Видин, София, София-град, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Хасково, Сливен, Търговище, Разград, Шумен, Бургас, Варна, Силистра, Добрич.

По-значителна облачност ще има над Източна България и централните райони на Дунавската равнина. В източните райони ще превали преди обяд. Над Западна България ще е предимно слънчево.

Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°, в Севереизточна България 12-15°, а в София около 16°.

Атмосферното налягане е средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна.

В планините ще преобладава слънчево време. Само в централната и източната част на Стара планина ще има повече облаци и е възможно да превали. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще се задържи предимно облачно и ветровито. Максималните температури ще бъдат между 17° и 19°, температурата на морската вода 21°- 22°. Вълнение на морето ще бъде 1-3 бала.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови