Застъпници на РЗС в Перник чакат трети ден парите си за изборния ден

Вероника Шербанова 15 май 2013 в 15:48 2752 4

Застъпници на РЗС чакат трети ден за парите си за изборния ден
Застъпници на РЗС чакат трети ден за парите си за изборния ден

Около 100 представители и застъпници на РЗС чакат пред офиса на партията в Перник трети ден, за да получат обещаните им пари за деня на изборите, съобщи “За Перник“.

Всеки от тях трябва да получи по 50 лева за присъствието си в избирателна секция в града. В уговорения ден и час обаче перничани чакали няколко часа пред заключения офис.

Свързали се по телефона централата на партията в София, откъдето им казали, че парите са преведени в Перник и трябва да си ги търсят там. Председателят на РЗС в Перник Димитър Огнянов – Джими им обяснил, че парите са при водача на листата Давид Бонев.

Бонев обаче отказал да разговаря с тях. Вместо това в офиса дошли бодигардове, които започнали да заплашват хората.

След като станало ясно, че няма да се откажат лесно, на застъпниците били платени по 30 лева, като им обещали по-късно да получат по още 20 лв. Представителите все още не са получавали никакви пари.

Въпросът не е в петдесетте лева, които реално сме изработили за 16-часовия работен ден, въпросът е принципен, обясниха те.

Една от застъпничките на РЗС успяла да се свърже със секретарката на Давид Бонев, която категорично заявила, че пари няма да се раздават. „И ние сме порязани“, обяснила жената.

Застъпниците и представителите на РЗС са подготвили открито писмо до медиите, към което са приложили и подписка. Те не възнамеряват да се отказват, като обсъждат на да направят и палатков лагер пред офиса на партията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови