Волен Сидеров направи тв-разследване за имотите на президента (видео)

Лилия Христова 09 юли 2013 в 12:45 9570 18

Плевнелиев притежава потенциално незаконен имот край морето
Плевнелиев притежава потенциално незаконен имот край морето

Лидерът на ПП "Атака" Волен Сидеров направи репортаж за имотите на президента.

Заедно със свои съпартийци той отиде да провери на място имот на Росен Плевнелиев, построен на метри от плажната ивица между Черноморец и Созопол.

В репортажа, излъчен по телевизия "Алфа", се подчерава, че морският бряг е изключителна държавна собственост.

Мястото, на което президентът е построил морската си вила, е такова, че всеки, който иска да стигне до плажа, трябва да премине през имота му. Това обаче се оказва невъзможно поради факта, че имението е строго охранявано. На мястото има кабинка, предназначена за охрана, както и множество камери.

Волен Сидеров, който оглави парламентарната комисия по корупция, обяви ще започне разследване, за да установи дали няма конфликт на интереси. Лидерът на "Атака" твърди, че има данни за това, че имотът е закупен чрез измама и че построяването на сградата е било в разрез с правилата за строителен контрол. От репортажа става ясно, че от двора на имението може да се стигне директно до морето, което било в нарушение закона за крайбрежната ивица.

"Господин Плевнелиев е решил, че може да притежава самия морски бряг", завява в репортажа Сидеров. Също така той определя иронично държавния глава като "морален" и "симпатичен".

Вижте цялото видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews