Владо Николов: Бяхме на ръба да направим чудо

Александра Маркарян 12 август 2012 в 13:52 1518 0

Треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов. Снимка: БГНЕС
Треньорът на националния отбор по волейбол Найден Найденов. Снимка: БГНЕС

"Тъжен финал. Това е последният ми мач с националната фланелка. Надявах се, молих се, но не се получи. Но младите трябва да вярват, че чудеса се случват. Ние бяхме на ръба да направим чудо." Това заяви капитанът на националния отбор по волейбол на България Владимир Николов минути след загубата ни от Италия.

След 109 минути игра тимът на Италия спечели бронзовите медали от Олимпиадата, а България остана на четвърто място.

За мача Николов каза: "Отборът игра много добре. Не се справихме само с началния им удар. В първия мач успяхме да го държим под контрол. Изпълняваха изключително силен начален удар в точния момент, по точния начин".

Треньорът на отбора Найден Найденов очерта пропуските ни по време на мача: "Имахме своя шанс, успяхме след първия гейм да изиграем втори перфектен. Пропуснахме на втория при 13 на 10 точки да обърнем мача. Дадохме им възможност да обърнат резулата. Там беше разковничето".

"Благодаря на всички за подкрепата. Съжалявам, че не можахме още повече да ги зарадваме. Момчетата направиха всичко, бориха се, свалям им шапка", каза още Найденов.

"Италианците бяха по-добри, заслужено победиха. Не ни се получаваше. Нямахме шанс днес. Не мога да си обясня причината да играем така. Не се получи силен мач. Просто не ставаше", разочарован коментира след края на мача Тодор Скримов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови