Варненци алармират: Камиони създават хаос на Аспаруховия мост

30 октомври 2013 в 17:22 4355 3

Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов
Задръстване при пристанище Варна. Снимка: Светослав Иванов

Десетки камиони спират и паркират където им падне и затрудняват, а доста често правят и невъзможно ползването на пътния възел, който е единственият достъп до северния пътен възел на „Аспаруховия мост”, водещ до т. нар. островна промишлена зона във Варна.

За това алармира нашият читател Светослав Иванов.

По думите му камионите не спазват пътните знаци и въведените забрани в района. "Полицията е уведомявана многократно, но нехае. Преди няколко години имаше същия проблем - тогава взеха мерки и образуваха пунктове за изчакване в началото на града и камионите бяха пускани на интервали", обяснява Иванов. 

От Областната дирекция на МВР във Варна обясниха за OFFNews, че са запознати със случая. Колоните се образуват, защото камионите изчакват товаро-разтоварните работи на пристанището. Паркираните автомобили затрудняват движението, а в не редки случаи изцяло блокират движението в района.

"За разрешаване на проблема служителите от сектор „Пътна полиция” упражняват периодичен контрол и в случаите, когато се констатират нарушения, както и при подадени сигнали от страна на граждани за възникнало затруднение на движението от изчакващи товарни автомобили винаги се намесват и вземат активно участие, с цел недопускане блокиране на движението. Взема се и административно отношение спрямо нарушителите", обясниха от ОДМВР. 

От полицията обаче признават, че независимо от взетите мерки, те не са трайно и ефективно решение на проблема. За това са проведени срещи с ръководството на пристанището, общината и командира на пункта за базиране към Министерството на отбраната. От общината са уверили, че ще вземат мерки за решаване на проблема, тъй като тя е стопанин на пътните съоръжения в града. Ангажимент към проблема са взели и собствениците на пристанището.

"Към момента посочените мероприятия все още не са изпълнени и проблемите продължават. Въвеждането на ред към подхода към пристанище Варна не е възможно да бъде осъществено единствено и само с полицейски сили, тъй като това предполага разкриването на денонощен пост, а силите и средствата на сектор „Пътна полиция” са ограничени. За патрулно – постова дейност през деня сектора разполага с три екипа, които обслужват всички произшествия на територията на гр. Варна. Въпреки това, в пиковите часове, е осигурен екип, който да се отзовава на място с цел да съдейства при нужда", обясняват от полицията.

От там поясняват, че организационното решение на проблема е изцяло в ръцете на общината и собствениците на пристанището. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков