В София пускат парното от сряда

Нели Чолашка 06 ноември 2012 в 17:56 2018 1

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

"Топлофикация София” започва да пуска парното в София от сряда - 7 ноември, съобщиха от дружеството.

Мотивите са, че дългосрочната метеорологична прогноза показва, че от 7-ми се очаква трайно застудяване. Налице са три последователни дни с температури под 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

До края на седмицата ще бъде с включено отопление на всички абонати. Пускането на парното ще започне от детските заведения, училищата и болниците, след това ще продължи с жилищните сгради, а последни ще бъдат включени административните сгради.

От "Топлофикация-София" напомниха, че клиентите им трябва още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на радиаторите.

От дружеството призовават в кооперациите с парно да бъдат приключени и всички ремонти по вътрешната отоплителна и топлопроводна инсталация. Там където ремонтите не са приключили, отоплението няма да бъде включено, предупреждават от дружеството. 

Важно е също клиентите да проверят топломерите си и ако дисплеят не работи, незабавно да го подменят. При неработещ уред се начисляват сметки на база, които излизат много по-солено. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!