Парно в София след 7 ноември

01 ноември 2012 в 18:00 6775 1

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Парното в София ще бъде пуснато след 7 ноември, съобщиха от "Топлофикация-София".

Столичната топлофикация все още няма право да пусне парното на всички абонати, тъй като не е изпълнено изискването по закон за три последователни дни със средна температура под 12 градуса.

Прогнозата на метеоролозите е, че от утре започва трайно затопляне на времето и се очаква в неделя температурите да достигнат до 20 градуса. Затова не можем да започнем пускане на парното, казват от дружеството.

Те планират поетапното пускане на отоплението в София да започне след 7 ноември, когато се очаква да започне отново захлаждане.

Сградите, които желаят отоплението им да бъде пуснато по-рано, трябва да подадат молба до съответния топлорайон и в рамките на един работен ден парното се пуска, напомниха от "Топлофикация-София".

Затова обаче е нужно решение на общото събрание, което да упълномощи домоуправителя или друго лице да подаде молба до съответния топлорайон.

До момента е пуснато парното в 80 сгради, от които само 11 са жилищни. По-ранно включване на отоплението са поискали ясли, детски градини, болници, посолства и офис сгради.

Училищата, които са поискали предсрочно пускане на парното, са само пет, защото до понеделник учениците са във ваканция.

В Пловдив "ЕVN България Топлофикация" обявява начало на отоплителен сезон и от днес е започнало поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!