В Димитровград нацепиха роял за подпалки, ще варят компоти (видео)

23 септември 2013 в 21:22 11946 22

Разбитият роял “Блютнер”
Разбитият роял “Блютнер”

Клип в YouTube, който показва как роял “Блютнер” е насечен на трески в Младежкия център в Димитровград, предизвика огромно възмущение в социалните мрежи.

Немският роял е насечен на трески за подпалки за компоти по нареждане на директора на Младежкия център Христина Ташева.

Тя твърди, че ценният музикален инструмент бил помощна мебел - не свирел и заплашвал да падне върху някое дете, съобщава bTV.

Музикантите от духовия оркестър на Димитровград, пристигайки за репетиция, сварват хамали, които изнасят рояла на Младежкия център на парчета.

За вас той е един роял. За мене беше една огромна опасност, която на всичкото отгоре не можеше да свири като роял, не можеше да бъде ползвана като роял, казва Ташева.

Аз съм работил на него преди 5-6 години. Нямаше му нищо, заяви обаче диригентът на духовия оркестър в Димитровград Борис Вълканов.

Не беше отремонтиран и ще ви кажа защо – защото за нас беше въпрос на време да бъде махнат. Както когато ми се развали на мене хладилникът, аз не му купувам нова вратичка, коментира Ташева.

Дори от чисто сантиментална стойност роялът можеше да стои като декорация в някоя от градските културни инстутуции, коментира пред DGPAZAR.eu кметът на Димитровград Иво Димов.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!