Quantcast

В Димитровград нацепиха роял за подпалки, ще варят компоти (видео)

Последна промяна на 23 септември 2013 в 21:22 10256 22

Разбитият роял “Блютнер”
Разбитият роял “Блютнер”

Клип в YouTube, който показва как роял “Блютнер” е насечен на трески в Младежкия център в Димитровград, предизвика огромно възмущение в социалните мрежи.

Немският роял е насечен на трески за подпалки за компоти по нареждане на директора на Младежкия център Христина Ташева.

Тя твърди, че ценният музикален инструмент бил помощна мебел - не свирел и заплашвал да падне върху някое дете, съобщава bTV.

Музикантите от духовия оркестър на Димитровград, пристигайки за репетиция, сварват хамали, които изнасят рояла на Младежкия център на парчета.

За вас той е един роял. За мене беше една огромна опасност, която на всичкото отгоре не можеше да свири като роял, не можеше да бъде ползвана като роял, казва Ташева.

Аз съм работил на него преди 5-6 години. Нямаше му нищо, заяви обаче диригентът на духовия оркестър в Димитровград Борис Вълканов.

Не беше отремонтиран и ще ви кажа защо – защото за нас беше въпрос на време да бъде махнат. Както когато ми се развали на мене хладилникът, аз не му купувам нова вратичка, коментира Ташева.

Дори от чисто сантиментална стойност роялът можеше да стои като декорация в някоя от градските културни инстутуции, коментира пред DGPAZAR.eu кметът на Димитровград Иво Димов.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.09 2013 в 23:01

Ако това стане в Германия тая ****** с ум сато аспирин ще отиде в затвора
13 години свирих на времето на пиано не беше роял но беше BLUTHER Така ни се пада

24.09 2013 в 21:33

Асанчо,ако се беше застоял малко в този град,щеше да знаеш,че имаме духов оркестър,танцово студио Галаксико,ансамбъл Звездица,вокална група Звездни момичета- всички с много международни награди.Доколкото знам планета пайнер стои празна и нито една пайнерка не съм видяла да се разхожда из града.А за великият пазар всички се обличате от там само че на други цени!Всички сме много засрамени от това деяние,но не може целият град да се слага под един знаменател с тази личност.Аз лично се обиждам!Сигурно пропускам и други културни прояви,но в момента съм ядосана.Живи и здрави!

24.09 2013 в 21:30

Точно в това е проблемът. Никой не трябва да гладува, за да купи пяно на децата. В слвдствие на онази мизерия децата израстнаха с чалгата и сега роялът е на трески.

24.09 2013 в 12:15

"- Каква е разликата между цигулката и контрабаса?
- Контрабаса гори по-дълго."
Този виц загуби доста от хумора си и се приближи към реалността.
Да нацепиш роял за огън за варене на компоти е.... сюрреализъм... гигантска метафора на български поведенчески модел.
Впечатлен съм и дори се радвам на случката, защото е знакова.
А сравнението на рояла с хладилника е неповторимо... Да се опитваше някой да го измисли нямаше да може. Но народния гений е безкраен.

24.09 2013 в 12:01

Хм. А верно интересно излиза.
Оказва се, че такова нещо ново струва 80 000 евро. Значи в произволно състояние, ще струва примерно 20 000 евро, или повече.
Значи тая госпожа може да вари компоти на елитен концертен роял. А сега да видим какво може димитровградската прокуратура.

24.09 2013 в 11:35

Направо ми се плаче, когато чета такива новини. Кой ги е възпитавал тези хора... Само в България стават такива простотии. И малкото ценности които имаме, гледаме да ги унищожим. Жалко!

24.09 2013 в 11:04

Престъпление е да си чак толкова прост!

Тая пача да е чувала за ремонт?
Или ако не - па дари тая "мебел" на някое музикално училище бе, овцо зажмала! Там все ще се намери кой да ремонтира и акордира инструмента!

24.09 2013 в 07:47

Дивашка страна - дивашки нрави!

24.09 2013 в 02:08

А бе, джони ли си, йони ли си, що не си гризеш тихо дъвката в ъгъла, ми плямпаш за неща, които не си и виждал? Къв комунизъм те е патил? Тогава хората гладуваха, за да купят пияно, и купуваха. Даже по панелните апартаменти имахе повече пияна, отколкото сега бракувани голфове покрай тебе.
Ае бегай другаде да викаш оставка.

24.09 2013 в 00:51

Тя не само слуша силиконовите к..ви и изрусените мангали, ами и им подражава - видяхте ли с какво огромно деколте беше?Гнус! И тази безкрайна като Вселената простотия е сложена за директорка на Младежкия център! Представяте ли си какво предлага на младежите?
И аз ще повторя "След 45 години комунистически възход + 23 години нео-комунизъм" това е резултатът!