Тежка катастрофа затвори "Марица"

13 август 2012 в 07:51 1496 1

Автомагистрала. Снимка: БГНЕС, архив
Автомагистрала. Снимка: БГНЕС, архив

Тежка катастрофа стана рано тази сутрин на автомагистрала "Марица"

Автомобил "Ауди А-6", движещ се в посока Свиленград-Харманли, изпреварил неправилно ТИР с турска регистрация и се ударил в челно в товарен автомобил с австрийска регистрация. От удара ТИР-ът, пътуващ от Германия за Турция, навлиза в насрещното платно и се удря челно в друг ТИР с турска регистрация, пътуващ от Истанбул за Германия.

Тежко ранени са трима души - шофьорите на двата ТИР-а и на лекия автомобил.

Участъкът от магистралата е временно затворен, въведен е обходен маршрут през Харманли-Любимец-Свиленград и обратно, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

След близо пет часа движението на леки автомобили по магистрала "Марица" вече е възстановено.  

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки катастрофи с 3 загинали, 23 ранени. Един човек е с опасност за живота. За района на София са станали 37 леки катастрофи, пострадали няма.

Пътищата в страната са проходими. 

До 30 септември от 16 ч. до 22 ч. за последния работен ден и последния почивен ден от седмицата остава в сила забраната за движение на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета) с повече от 2 оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника по републиканската пътна мрежа : автомагистрали, пътища І-ви клас, пътища ІІ-ри клас (пътни участъци : Дебелец-Гурково, Ст.Загора-Сливен, Бургас-Церово, Оряхово-Мизия, Пловдив-Смолян, Симитли-Гоце Делчев, Околовр.път на София, Добрич-границата с Румъния). Забраната се отнася за всички периоди, в които е определен повече от един почивен ден, тя не важи за МПС, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. 

При температура на въздуха над 35 градуса Целзий, за времето от 13.00 до 21.00 часа, се забранява движението на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона. Забраната не важи за автомобили, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни. За времето на забраната автомобилите трябва да изчакат извън платното, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението по пътищата. 

При въвеждането на забраната в дадена област, тя важи и за съседните области, независимо от различията в температурата на въздуха. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!